7600 işlemciyi Thermalright kule tipi soğutucu ile soğutuyorum. Max 75 görüyor. Yani sıvı soğutmaya rağmen ne bileyim X ile çok fark var mı onu da bilmiyorum ama, aşırı fazla.
RAM'ler ile alakalı bir sorun olabilir, XMP açık ise kapatıp MHZ değerlerini BIOS'tan elle ayarlayarak kademeli şekilde düşürerek deneme-yanılma yoluyla test edin. Ayrıca XMP açık ve kapalı şekilde boş bir zamanda MemTest86 ile test yapın, zira test uzun sürer.
RAM'ler ile alakalı bir sorun olabilir, XMP açık ise kapatıp MHz değerlerini BIOS'tan elle ayarlayarak kademeli şekilde düşürerek deneme-yanılma yoluyla test edin. Ayrıca XMP açık ve kapalı şekilde boş bir zamanda Memtest86 ile test yapın, zira test uzun sürer.
PRIME B650M-R is equipped with outstanding features, including DDR5, PCIe 4.0 support, two M.2 slots, Realtek 2.5Gb Ethernet, ports, front USB 5Gbps Type-C®, BIOS FlashBack™, HDMI
PRIME B650M-R is equipped with outstanding features, including DDR5, PCIe 4.0 support, two M.2 slots, Realtek 2.5Gb Ethernet, ports, front USB 5Gbps Type-C®, BIOS FlashBack™, HDMI
Evet zaten o yüzden sordum, burada olamaması sorun çıkacak anlamına gelmez ama üretici tavsiyesi RAM kullanmak her zaman daha iyidir. Hazır sistem olarak mı aldın satan yer neden dikkat etmemiş.