Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4-5 ay önce İtopya'dan hazır PC aldım. RTX 4070 Super ve i7-12700KF işlemci var ve son 2 gündür işlemci gerektiren oyunlarda (CS2 ve PUBG gibi) oyunlarda inanılmaz bir FPS düşüşü var. Asla eski performansında değilç işlemciyi benchmarka soktum hiçbir anormallik göremedim ama düzeltemedim de yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4-5 ay önce İtopya'dan hazır PC aldım. RTX 4070 Super ve i7-12700KF işlemci var ve son 2 gündür işlemci gerektiren oyunlarda (CS2 ve PUBG gibi) oyunlarda inanılmaz bir FPS düşüşü var. Asla eski performansında değilç işlemciyi benchmarka soktum hiçbir anormallik göremedim ama düzeltemedim de yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Soğutucunuz nedir? Sıcaklık kaynaklı bir frenleme sözkonusu olabilir.
Ayrıca CS2 başlatma seçeneceklerine -allow_third_party_software yazarak MSI Afterburner ile oyun içinde işlemcinizin kullanım yüzdesini, sıcaklığını ve güç tüketimini kontrol edebilirsiniz. Ne gibi bir sıkıntı var daha net anlaşılır.
Soğutucunuz nedir? Sıcaklık kaynaklı bir frenleme sözkonusu olabilir.
Ayrıca CS2 başlatma seçeneceklerine -allow_third_party_software yazarak MSI Afterburner ile oyun içinde işlemcinizin kullanım yüzdesini, sıcaklığını ve güç tüketimini kontrol edebilirsiniz. Ne gibi bir sıkıntı var daha net anlaşılır.
Hocam kusura bakmayın çok geç gördüm mesajınızı işlemci soğutucum bu dediğinizi yapıp CS2 de ölüm maçına girdim 1080P'de denedim 4:3 de denedim ve yüksek ve düşük ayarlarda denedim işlemci ve ekran kartının sıcaklığı 45-48 aralığındaydı ikisinin de asla üstüne çıkmadı kullanımlarda ayarları değiştirdiğim senaryolarda değişti kendi kullandığım 4:3 ayarlarda işlemci %50 ekran kartı %20-30 seviyelerindeydi yani buralarda hiçbir sıkıntı göremedim sanırım bu işlemci ve ekran kartıyla alabileceğim Max performans bu.