Bütçe
30.000-40.000 TL
Son düzenleyen: Moderatör:
  • MSI A320 M-A Pro Max anakart (Anakartım düşük biliyorum)
  • 32 GB RAM 3000 MHz.
  • Ryzen 7 7700X
  • Artics Freezer Duo
  • MSI MAG M100a
Darboğaz olmadan kullanım istiyorum. Sistemim bu arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim kartı almayı planlıyorum. AMD ekran kartı düşünmüyorum. Sizlerin de önereceğiniz kartlar da önemli. Bütçe 30.000-40.000 TL arası.

İşlemciyi yanlış yazdığınızı düşünüyorum.

5070TI fazla zorlama olur, 9070XT daha mantıklı bir tercih.

Isınma problemi olmaz da, Gigabyte modeli sığıyor ama sorunlu model. Değerleri 320mm ve 331mm olduğu için sığması zor. Bu modele bakabilirsiniz, kendisi sığıyor. 290mm.

Reaper şu an en mantıklı tercih. PSU'nun daisy chain olmaması önemli burada.

Sırf MFG için fazladan 4-5.000 TL'yi haketmiyor.

İşlemciyi yanlış yazdığınızı düşünüyorum.

5070 Ti fazla zorlama olur, 9070XT daha mantıklı bir tercih.

Reaper şu an en mantıklı tercih. PSU'nun daisy chain olmaması önemli burada.

Sırf MFG için fazladan 4-5.000 TL'yi hak etmiyor.

Evet yanlış yazmışım :) Ryzen 7 5700X olacaktı. Kusura bakmayın.

İşlemci veya anakart ikisinden birisi hatalı olmuş. A320 ile 7700X uyumlu değil. AMD kart istemiyorsan bütçen dahilinde 5070 var. 5070 Ti kartlar 40 bin üstündeler.

Fazlaca lisanslarım olduğu için anakart değişim yapamıyorum. İlk mesajda yazdığım üzere anakartım düşük :)

RX 9070XT rahat kaç yıl götürür arkadaşlar.

Uzun süre arkanıza bakmayacağınız kesin.

Bir arkadaşım Intel işlemci kullanıyordu sanırım. WhatsApp üzerinden; RX 6800 XT vardı bende çok darboğaz yapıyordu. 3080 Ti ile takas ettim o zamanlar yazmış. Tamam teknoloji çok ileride, lakin bu yüzden AMD istemiyorum demiştim. Sizlerde sorunsuz kullanırsınız diyorsunuz :) arafta kaldım.

Bir arkadaşım Intel işlemci kullanıyordu sanırım. WhatsApp üzerinden; RX 6800 XT vardı bende çok darboğaz yapıyordu. 3080 Ti ile takas ettim o zamanlar yazmış. Tamam teknoloji çok ileride, lakin bu yüzden AMD istemiyorum demiştim. Sizlerde sorunsuz kullanırsınız diyorsunuz :) arafta kaldım.

2 taraf içinde sorunsuz kullanırsınız demiyorum yanlış anlaşılmasın o. 😀