enessylu

Uzman
Herkese merhabalar. Öncelikle burada amacım fikir alışverişi yapmak ve güzelce sohbette bulunmak. Kimse kahin değil bunun farkındayım. GTA 6 2. Fragmanı yayınlandı biliyorsunuz, oyun zorunlu Ray Tracing ile gelecek muhtemelen. Bende 4070 Ti Super var, oyunları 4K'da günümüz olarak rahatça ultra ayarlarda oynayabiliyorum. Ray Tracing hariç. Ray Tracing açınca 4K'da 4080 bile 4K kartı olmaktan çıkıyor maalesef, bana göre zaten 4K kartı da değil 4080. Tabi bu oynadığım bu oyunlar kartın çıkış yılının 3-4 sene öncesi oyunları mantıken. Günümüzdeki oyunları 4K 60 FPS native olarak vermesi imkansız 4070 Ti Super'in.

GTA 6 muhtemelen PC ye 2027 yılında çıkacağını düşünüyorum, o dönem ise RTX 6000 serisi çıkacak. Kullandığım 4070 Ti Super ise 2K kartı, GTA 6'yı ultra ayarlarda zorunlu Ray Tracing olması da dahil, 60 FPS oynayabilir miyim 2K native olarak? Sadece fikirlerinizi merak ediyorum. Bu sorunun net cevabı olmadığını biliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

GTA PC'ye çıkana kadar daha çok var. Aşırı satacağı için her türlü iyi port ederler. 4070 bile 60 FPS rahat oynatacaktır. Yıllardır boşuna uğraşmıyorlar.

Rock Star PS4'de RDR 2 oynattı optimizasyonu çok iyi yapıyorlar bence çok problem etmeyin her türlü akıcı yüksek FPS alırsınız.

Rockstar her yıl 2 dandik oyun piyasaya süren firmalardan değil, tek bir oyun için yıllar boyu bekleten bir firma. GTA 6 da uzun süredir geliştiriliyor. Söz konusu GTA 6 olduğu için kötü şekilde çıkaracaklarını da hiç sanmam tekrar ertelerler, o riski almazlar. Ayrıca konsola ve PC'ye aynı anda çıkarmayacakları için PC'de teknik anlamda daha iyi iş çıkaracaklardır.

Net bir şey söylenemez. Oyun daha çıkmadı, kaldı ki oyun daha çıkacakta bilgisayarlara port edilecek. Ancak optimize edeceklerdir. Bence GTX serisini değil de, bütün RTX serisi için optimize edilecek. Minimum 2060-2070 isteyeceğini düşünüyorum.

Aslında Rockstar'a optimizasyon konusunda güveniyorum. GTA 5 olsun RDR2 olsun PC tarafında diğer oyunlara nazaran daha stabil ve akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Tek korkum ise RDR2 deki gibi konsoldan pc ye port ederken görüntüdeki bozukluklar, mesela RDR2 de 4K hariç diğer çözünürlükler de hareket edince TAA uzak mesesafe çamur gibi oluyor, yoksa GTA 6 gibi yüksek maliyetli bir oyunu olabileceği seviye de düşük sistemlere optimize etsin ki satabilsin, herkes pc alamıyor sonuçta 🥲