RTX 4080 Super'den RTX 5080'e geçilir mi?

Hocam bu 5090'ı beslemek için epey güçlü işlemci lazım galiba değil mi?
RTX 5090 alacak kişi muhtemelen 4K performansı için alacaktır. Onun için de öyle uçuk işlemcilere hiç gerek yok. Şu karşılaştırmaya bir göz atın. Aklınızdaki sorulara cevap olacaktır.

0'dan sistem toplayanlar almalı 5000 serisini onun haricinde RTX4080sden RTX5080 gereksiz bence 2 seride bir geçmek daha mantıklı.

Ben 4080'den 5080'e geçtim. Elimde ROG STRIX 4080 vardı. Üstüne 30k verdim sıfır TUF 5080 aldım.
Ben hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum. MFG benim için önemli. Raster performansta %15 kadar hızlı 5080. Ama MFG desteği ile arşa çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MFG görüntüyü çok fazla bozuyor mu hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
MFG görüntüyü çok fazla bozuyor mu hocam?

Hayır hatta eskisinden daha iyi. Mfg açılan oyunlarda yeni DLSS 4 ile gelen performans değeri eskinin DLSS 3.5 da ki kalite ayarı ile aynı.
DLSS 4 ile de ki kalite ayarı ise native görüntüye çok yakın.
Uzaktaki nesnelerin netliği, kesinliği, DLSS4 perf ile daha iyi. Performans da %10 kadar daha iyi. NVIDIA'nın bu kadar dillendirmesi boşuna değil. Hem kaliteyi, hem de performansı artırmış yeni teknik ile.
Örnek video:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…