Merhaba, 3-4 cümleyle hemen anlatayım. Sistemi bıracakağım, problem yaşadığımdan dolayı ASRock B650M PG Riptide Anakartı MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi anakart ile değiştirdim. Windows 10 sisteme bir de Windows 11 format atıldı.
Oyunlar hep 2560*1440 çözünürlükte denenmiştir. Bu sistemi topladığım için doğal olarak 2K oynamak istiyorum.
1- Far Cry 6 oyununda Windows 10 iken bir problem yoktu anca Windows 11 yaptıktan sonra oyunda FPS 120+ hep ancak oyun akıcı değil, koşarken veyahut da herhangi bir savaşa girdiğimde, etrafa bakmak için sağa sola fareyi çevirirken anlık oyun takılıyor (saniyelik diyebiliriz) çözümünü bulamadım.
2- PUBG oynarken Windows 11 geçtikten sonra deneme şansım oldu. Oyunu kurup default ayarlarda herhangi bir maça girdiğimde koşarken sağda solda rakip aramak için bakarken veya scope açarken aynı anlık oyun takılmaları yaşadım, ayarları en düşüğe çektiğim zaman bu sorun düzeldi.
3- Dying Light 2: Reloaded Edition oyununda ise herhangi bir takılma falan yok ama oyun akıcı değil, Işın izlemeli en yüksek ayarlarda oynamaya çalışıyorum ama yine böyle sağa sola dönerken falan oyun tabiiri doğru olacaksa yağ gibi değil böyle hissettirdiği farklı bir akış mevcut.
Dying Light 2'de DLSS+Kaliteyi kapatırsam 80 FPS civarlarına düşüyor oyun RTX Ultra grafiklerde, diğer oyunlarda hep 120+ 150+ üstü FPS alıyorum anlık FPS düşmesi ya da herhangi bir FPS düşmesi diyebileceğim
Anlık aşırı az değerlere düşme sorunu yok.
GPU Sıcaklığı 50-65 arası oyuna göre değişiyor, CPU sıcaklığı ise 55-70 arası yine oyuna ve grafik ayarlarına göre değişiyor ama genel stabilite 55-60 derece araları diyebilirim.
BIOS, NVIDIA sürücüler en güncel sürücüler şu anda bilgisayarda mevcut harici anakart üzerinden bir ayar yapmak gerekiyor mu?
PC anakart değişikliği ve Windows 11 formatı sonrası herhangi bir ayar yapmadım yani her şey default ayarlarda diyebilirim bundan kaynaklı bir sebep olabilir mi?
Sistem:
- İşlemci: Ryzen 7 78003X3D
- Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super
- Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
- RAM: 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP
- SSD: Kingston KC3000 1TB
- Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE
- PSU: Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold
- İşletim sistemi: Windows 11 Pro
- Monitör: Aoc 27" Q27G4X 1ms 180hz HDMI, DisplayPort Adaptive-Sync 2K