huck2434

Uzman
Arkadaşlar RTX 4090 ekran kartım var oyunu Full ayarlarda 4K oynuyorum 100 FPS üstü alıyorum fakat dönüşlerde falan takılmalar oluyor oyunu 120FPS sabitlememe rağmen sorun devam ediyor sizce neden.

Arkadaşlar RTX 4090 ekran kartım var oyunu Full ayarlarda 4K oynuyorum 100 FPS üstü alıyorum fakat dönüşlerde falan takılmalar oluyor oyunu 120FPS sabitlememe rağmen sorun devam ediyor sizce neden.
Bu tür takılmaların birkaç nedeni olabilir. Probleminizi çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri: Ekran kartı sürücünüzün güncel olup olmadığını kontrol edin.
- NVIDIA’nın resmi web sitesinden en son sürümü indirip kurun.

2. Oyun Ayarları: Oyun içi ayarların uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
- V-Sync: V-Sync açık mı? Kapalı olması FPS düşüşünü engelleyebilir.
- G-Sync veya FreeSync: Eğer bu özellikler monitörünüzde varsa ve destekliyorsa, etkinleştirin.

3. Soğutma ve Termal Yönetim: Ekran kartınızın sıcaklığını kontrol edin.
- Yüksek sıcaklıklar performans düşüşüne neden olabilir. İyi havalandırmanın sağlandığından emin olun.

4. Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Arka planda hangi uygulamaların çalıştığını kontrol edin.
- Gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle kaynak tüketen arka plan görevlerini kapatmak faydalı olabilir.

5. Oyun Dosyalarının Bütünlüğü: Oyun dosyalarının bozulup bozulmadığını kontrol edin.
- Steam veya Epic Games üzerinden oyunun dosyalarını doğrulayın.

6. Ekran Çözünürlüğü: Çözünürlüğü biraz düşürmeyi deneyin.
- 4K yerine 1440p çözünürlükte oynayarak FPS'inizi artırmayı deneyin.

7. Monitör Teknik Detayları: Monitörünüzün tepki süresi ve yenileme hızı gibi detayları gözden geçirin.
- Huck2434, monitörünüzün modelini ve özelliklerini belirtirse daha net bir çözüm sunabilirim.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyabiliriz.