Arkadaşlar ne düşünüyorsunuz sizce bu sokette değişikliğe giderler mi? Şu sıralar sistemim için yeni parçalar sipariş veriyorum. PCI 5.0 destekli bir güç kaynağı alacağım lakin 5090 ekran kartı çıktığında 12VHPWR soketi değişirse şu an almış olduğum PSU çöp olacak. Sizce güç kaynağını ekran kartı çıktıktan sonra mı sipariş vermeliyim yoksa hiç düşünmeden şu an alıp geçeyim mi?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Değişecek ama uyumlu olacak. Yeni soket 12V-2x6 ve halihazırda bildiğim kadarıyla yeni satılan modellerde var.
Öte yandan uyumlu:
Öte yandan uyumlu:
Peki halihazırda 12VHPWR için donanımınız varsa bu ne anlama geliyor? Neyse ki mevcut 12VHPWR kabloları ve adaptörleri yeni 12V-2x6 konektörle çalışacak, çünkü teknik özellikler geriye dönük olarak uyumlu. Grafik kartları gibi yeni donanımların 12V-2x6 konektörle birlikte çıktığını görmeye başlayacaksınız ve her şeyi doğru şekilde kurduğunuzu varsayarsak mevcut kablolarınız çalışacaktır.
Değişecek ama uyumlu olacak. Yeni soket 12V-2x6 ve halihazırda bildiğim kadarıyla yeni satılan modellerde var.
Öte yandan uyumlu:
Öte yandan uyumlu:
Peki halihazırda 12VHPWR için donanımınız varsa bu ne anlama geliyor? Neyse ki mevcut 12VHPWR kabloları ve adaptörleri yeni 12V-2x6 konektörle çalışacak, çünkü teknik özellikler geriye dönük olarak uyumlu. Grafik kartları gibi yeni donanımların 12V-2x6 konektörle birlikte çıktığını görmeye başlayacaksınız ve her şeyi doğru şekilde kurduğunuzu varsayarsak mevcut kablolarınız çalışacaktır.
Öte yandan uyumlu:
Recep bey tam anlayamadım kusura bakmayın. Diyelim ki 12VHPWR sokete sahip bir PSU aldım şu an. Yeni ekran kartları çıktığında güç kaynağındaki 12VHPWR yuvasına takabilecek miyim? Aldığım ekran kartının içinden ona uygun kablo mu çıkacak?
@Recep BaltaşDeğişecek ama uyumlu olacak. Yeni soket 12V-2x6 ve halihazırda bildiğim kadarıyla yeni satılan modellerde var.
Öte yandan uyumlu:
Son düzenleme:
Ekran kartının içinde güç kaynağına takılacak kablo çıkmaz. Güç kaynağı kablosuna takılacak adaptör çıkar. Öte yandan buna gerek yok zira 12V-2x6, 12VHPWR ile geriye dönük uyumlu.Diyelim ki 12VHPWR sokete sahip bir PSU aldım şu an. Yeni ekran kartları çıktığında güç kaynağındaki 12VHPWR yuvasına takabilecek miyim? Aldığım ekran kartının içinden ona uygun kablo mu çıkacak?
Ekran kartının içinde güç kaynağına takılacak kablo çıkmaz. Güç kaynağı kablosuna takılacak adaptör çıkar. Öte yandan buna gerek yok zira 12V-2x6, 12VHPWR ile geriye dönük uyumlu.
@Recep Baltaş Tamamdır Recep bey anladım şu an. Peki sizce 12V-2x6 soketli psuların piyasaya çıkmasını beklesem mi yine de? Yoksa şu an satılan 12VHPWR soketli bir PSU alıp geçeyim mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ben illa son teknoloji almak istiyorum derseniz piyasada şu anda PCIe 5.1 PSU'lar var, onlardan alabilirsiniz:
www.novabilgisayar.com
BE QUIET PURE POWER 12M 850W 80+ Gold ATX 3.1, PCIe 5.1 Full Modüler PSU
BE QUIET BN344, Pure Power 12 M 850W, Be Quiet 850W, Be Quiet BN344, PSU,fiyatı ve özellikleri
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-