YunaUK

Becerikli
B580 VRAM konusundan daha iyi, sen de daha çok AAA oyunlar oynayıp grafikleri Full'e çekmek istiyorsan VRAM önemli bir faktör. Güncellik açısından 5060 daha iyi. B580 çok eski mi? Değil.
Driver konusunda şu iyi şu kötü diyemem. NVIDIA'nın 2-3 güncelleme önceki driverları berbattı, dereceleri bile doğru göstermiyordu. Intel ise tam tersi, gün geçtikçe driverları daha da iyileştiriyor. Ancak NVIDIA son güncellemede bu durumu düzeltti.

Karar sizin.

Bende zamanında 8 GB üstü VRAM'e sahip ekran kartı tercih edin dediğim de bayağı bir fırça yedim burada. Son raporlara göre, 8 GB artık pek tercih edilmiyor. Raporlar o yönde imiş. Mümkünse bütçeniz yeterse 12 ya da 16 GB tercih edebilirseniz, daha uzun ömürlü olur bence.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250704_175509_Instagram.webp
    Screenshot_20250704_175509_Instagram.webp
    206,2 KB · Görüntüleme: 64
Bence 12 GB VRAM da artık AAA oyunlar için yetmiyor. Konsollara göre yaptıklarından 16 GB yüksek ayarda şart. En azından AC Shadows Yüksek ve üstünde 12 GB VRAM istiyor. Ama en yüksekte 12 GB'ı aşıyor. Bütçenize yakınsa 9060 XT de alınabilir.

@Eagles Görseldeki dil yapay zekadan alınmış gibi. Rampage öven abinin sayfası mı? Steam anketinde halen 8 GB VRAM'li 4060-5060 gibi kartlar daha çok tercih ediliyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte her zaman.

Bence 12 GB VRAM da artık AAA oyunlar için yetmiyor. Konsollara göre yaptıklarından 16 GB yüksek ayarda şart. Bütçenize yakınsa 9060 XT de alınabilir.

@Eagles görseldeki dil falan bayağı rezil. Rampage öven abinin sayfası mı? Steam anketinde halen 8 GB VRAM'li 4060-5060 gibi kartlar daha çok tercih ediliyor.

Hocam o kadar detayını bilmiyorum. Tesadüfen Instagram'da gördüm. Böyle bir konu görünce, paylaşayım dedim.

Tomb Raider Shadow of the tomb oyununda 9 GB'a çıkıyordu benim ekran kartı kullanımı, 12 GB VRAM kartım. Gerçekten çılgın bir tüketim var artık.

Fiyatı uygun olduğu için tercih ediliyor sanırım hocam 8 GB VRAM. Resmini paylaştığım arkadaşı övmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın.

Yabancılarda 5060 Ti 16 GB versiyonu daha çok satıyor. Ama giriş seviyesinde halen 8 GB VRAM'lı 4060-5060'lar en çok tercih edilen kartlar. Steam'da oyun oynayan herkes sadece 3-5 AAA odaklı takılmadığından çok oyunculu, indie oyunlar için gayet yeterli bir kart olarak kalıyor. Spesifik Rust gibi hayatta kalma oynayanlar VRAM'den dolayı 16 GB tercih ediyor gibi gibi.