Zarathos

Uzman
Merhaba, iyi Sosyaller. Kendimi bildim bileli NVIDIA ekran kartı kullanıcısıyım. Ekran kartı almayı düşünüyorum, şu an RTX 2060 kullanıyorum. Aklımda RX 9060 XT 16 GB ekran kartı var ama şüphelerim var. Ufak bir araştırdım, AMD tarafı yazılımsal problemler, sürücü problemleri olabiliyormuş. Hiç AMD ekran kartı da kullanmadım. Diğer bir seçenek ise bildiğimden şaşmayıp RTX 5060 8 GB almak ama bunda da VRAM sıkıntısı yaşarım ileride, o yüzden ne yapsam bilemedim. Bütçem maksimum 25 bin TL. Yakın zamanda işlemcimi de yükselttim, AMD 2600'den 5600 işlemcisine geçtim. Ve son olarak almayı düşündüğüm model bu;

Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
2026 yılında 8 GB VRAM ekran kartı kullanmak parayı çöpe atmak gibi bir şey. Önceki seri ekran kartları için demiyorum ama 5060 8 GB günümüz ve gelecek için yetersiz. Ben olsam NVIDIA istiyorsam eğer indirim kovalayıp 5060 Ti 16 GB modelini almaya çalışırdım.

Bütçe 25'e kadar çıkıyorsa biraz daha zorlayarak 27/28 bandına çıkıp 2. el bir 9070XT almanı öneririm. Çıkmam diyorsan 9060XT veya 9070 de fazlasıyla işini görecektir.

8 GB VRAM'li bir karta sırf NVIDIA diye geçmek saçma olur. Eski problemlerinin birçoğu yok, şahsen 9070XT'yi sorunsuz kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
7900XTX günümüzde pek önerilecek bir kart değil. Özellikle AMD'nin eski nesil kartlarına güncel yazılımsal özellikleri getirmemesinden kaynaklı. Ben şahsen AMD'nin bu karardan bir süre sonra döneceğini düşünsem dahi sırf buna inanıp kimseye o kartı öneremem.

5060 ve 9060XT arasında ise tek tercih 9060XT. Eğer benzer fiyatta 5060 Ti ve 9060XT olsaydı o zaman 5060 Ti diyebilirdim ama NVIDIA kart fiyatları uçmuş iken AMD uygun noktada duruyor hâlâ.

Recep Baltaş'ın 9070 XT videosundan sonra ben AMD ekran kartlarına mesafeli olmaya başladım. Onun için zamanında tercihimi RTX 5060'dan yana yaptım. Şimdilik çok memnunum. Tavsiye ederim.

Recep Baltaş'ın 9070 XT videosundan sonra ben AMD ekran kartlarına mesafeli olmaya başladım. Onun için zamanında tercihimi RTX 5060'dan yana yaptım. Şimdilik çok memnunum. Tavsiye ederim.
Merak ettim ben de seyredeyim.

Arkadaşa tavsiyem temiz ikinci el 4070 olacak.

Peki bu attığım model ile ilgili bir bilginiz var mı iyi bir model mi?

AMD tarafında sadece işlemcilerini seviyorum. Ekran kartları saf kas gücüne sahip. Attığınız ekran kartı her halükarda 5060 8 GB modelinden daha üstün. Ama dediğiniz gibi yazılımsal sıkıntılar olabilir.

İnanır mısın o dediğin videoya ben dün denk geldim aslında bu konuyu açmamın sebebi de o video.