korkmazisa

Üyecik
RTX 5060 alacağım. MSI almak istiyorum, tasarımı güzel ama fiyat biraz fazla. Gigabyte en ucuzu şu anda. Palit, INNO3D falan almak istemiyorum. Ne tavsiye edersiniz, Gigabyte alınır mı? ASUS alınır mı?

RTX 5060 alacağım. MSI almak istiyorum, tasarımı güzel ama fiyat biraz fazla. Gigabyte en ucuzu şu anda. Palit, INNO3D falan almak istemiyorum. Ne tavsiye edersiniz, Gigabyte alınır mı? ASUS alınır mı?
İstekleriniz doğrultusunda Gigabyte'tan başka seçeneğiniz kalmıyor zaten.
Asus Dual'e bakabilirsiniz, bütçe yetiyorsa.

Palit veya INNO3D almak yerine marka ürün diye Gıgabyte Windforce alınca anlık GPU'nun fan sesi:

4060 testini buldum da 5060 versiyonunu görmedim.
Desktop Screenshot 2025.10.09 - 23.28.52.17.webp

Yok, benim biraz aklım karıştı gidip 5060 Windforce alacağım.
3 senedir kullandığım INNO3D RTX3060 170WATT kart bile 3 senenin sonunda 75 dereceyi görmüyor bakım yapılmamasına rağmen. İlk aldığımda 70 dereceyi geçmiyordu bile ve fan devri düşüktü. Marka alacağım diye ünlü markaların kötü serilerini almanın mantığı yok (Windforce, Ventus). Soğutması çok iyi olan PALİT, GALAX, INNO3D, COLORFUL marka kartlar var.

3 senedir kullandığım INNO3D RTX3060 170watt kart bile 3 senenin sonunda 75 dereceyi görmüyor bakım yapılmamasına rağmen. İlk aldığımda 70 dereceyi geçmiyordu bile ve fan devri düşüktü. Marka alacağım diye ünlü markaların kötü serilerini almanın mantığı yok (Windforce, Ventus). Soğutması çok iyi olan Palit, Galax, INNO3D, Colorful marka kartlar var.

Bende Galax 4070 Ti super kullanıyorum. 1.5 yıl oldu undervolt ile kullanıyorum hala %30 fan devrini geçmiyor kart. Sıcaklıklara güncel olarak bakmadım ama zamanında en ağır oyunda bile 60 dereceyi geçmiyordu %30 fan devriyle. Aynı paraya 4070 Ti super ASUS-MSI falan yoktu, 3K ucuza 4070 Super ASUS ve MSI vardı. 3K ekleyip bunu aldım, mantıklı bir karar oldu.