Ethem Efe 97

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
Esenlikler,

Arkadaşım adına açıyorum konuyu. Kendisinin RTX 5060'lı bir sistemi var. Sorunun sadece League of Legends'ta olduğunu söylüyor. Ekranda çizgilerin çıktığını, oyun içi FPS'in düşmediğini ancak görsel olarak FPS'in 20-30'lara kadar düştüğünü belirtiyor.

Sorunun Alt+Tab yapınca bazen düzeldiğini, bazen ekranın tamamen donup hard reset atması gerektiğini, bazen ise tamamen mavi ekran verdiğini söylüyor.
Ekran kartı sürücüleri güncel.

Şimdiden teşekkürler.

Multiplane overlay yüzünden kaynaklanıyor olma ihtimali var mı?

İşlemci ve anakart marka model nedir ?
A520M-A PRO

Ryzen 5 5500 kullanıyor.

GPU problemi gibi duruyor, başka bir GPU veya iGPU'su mevcut mu?
Düz 1050 kartı var.

GPU problemi gibi duruyor, başka bir GPU veya iGPU'su mevcut mu?
Sadece LoL'de olduğunu söylüyor bu arada. GPU sorunu olsa sistem genelinde olmaz mıydı?

A520M-A PRO

Ryzen 5 5500 kullanıyor.

Düz 1050 kartı var.

Sadece LoL'de olduğunu söylüyor bu arada. GPU sorunu olsa sistem genelinde olmaz mıydı?
Öncelikle anakart'ınıza ait BIOS sürümü güncel mi. Güncel olması gerek. Bu arada bana Windows Olay Görüntüleyici yerine gidip oradan da "Sistem" bölümünde aldığınız hatalar varsa gösterebilir misiniz ? Özellikle TPM hatası olay kimliği 14 yada 7. Aynı zamanda "Uygulamalar" kısmında da Kernel error var mı hiç kontrol edin.

Bu arada Mavi ekran hatası aldığınıda söylemişsin. Bunun içinde Windows > MiniDump klasörüne girip en son hata aldığınıza yakın olan bir tarihi ilgilendiren mavi ekran hatası dosyasını buraya paylaşır mısın. Bakayım içeriğine...

Öncelikle anakart'ınıza ait BIOS sürümü güncel mi. Güncel olması gerek. Bu arada bana Windows Olay Görüntüleyici yerine gidip oradan da "Sistem" bölümünde aldığınız hatalar varsa gösterebilir misiniz ? Özellikle TPM hatası olay kimliği 14 yada 7. Aynı zamanda "Uygulamalar" kısmında da Kernel error var mı hiç kontrol edin.

Bu arada Mavi ekran hatası aldığınıda söylemişsin. Bunun içinde Windows > MiniDump klasörüne girip en son hata aldığınıza yakın olan bir tarihi ilgilendiren mavi ekran hatası dosyasını buraya paylaşır mısın. Bakayım içeriğine...
Teşekkürler bilgiler için. Kendisi tembel bir arkadaş biraz; yaptırabilirsem dediklerinizin hepsini yaptırmaya çalışacağım.