Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.
Normalde bu şekilde kullanırken de sorun yaşamamanız gerekiyor. R6 testi yapın, değerler yazdığım gibi mi kıyaslayın. Eğer o verdiğim ayarlarla CPU hala 90 derecelerde gezerse bir sorun var demektir. O takdirde sisteminize ait tüm bileşenlerin detaylı halini paylaşın ve teknik destek bekleyin.
Cidden kafama taktım, PC’yi yeni aldım ve işten geliyorum, adamakıllı oyun oynayamıyorum. Yeni olmasına rağmen böyle bir sıkıntı olmaz diye düşündüm. Eski PC’de de bir anda oldu bu sorun, hiçbir şey yoktu; sabah kalktım ve bu sorunu yaşadım. Her şeyi yaptım, olmadı; sıkıntı PC’dedir diye yeni PC aldım ama devam, çözemedik gitti.
Cidden kafama taktım, PC’yi yeni aldım ve işten geliyorum, adamakıllı oyun oynayamıyorum. Yeni olmasına rağmen böyle bir sıkıntı olmaz diye düşündüm. Eski PC’de de bir anda oldu bu sorun, hiçbir şey yoktu; sabah kalktım ve bu sorunu yaşadım. Her şeyi yaptım, olmadı; sıkıntı PC’dedir diye yeni PC aldım ama devam, çözemedik gitti.
Ne yazık ki öyle olmuyor. Ben de alalı iki ay falan olmuştur, ilk bir ay zaten mikro takılma sorununa çözüm arayarak geçti. Monitör değiştirdim, UPS aldım, kaç kere temiz kurulum ve ince ayar derken sorun RAM ve ekran kartında çıkmıştı. Şimdilerde ise monitör kaynaklı başka bir sorun yaşıyorum. Yani sabırlı olup çözüm odaklı ilerlemekten başka şansınız yok.
Ne yazık ki öyle olmuyor. Ben de alalı iki ay falan olmuştur, ilk bir ay zaten mikro takılma sorununa çözüm arayarak geçti. Monitör değiştirdim, UPS aldım, kaç kere temiz kurulum ve ince ayar derken sorun RAM ve ekran kartında çıkmıştı. Şimdilerde ise monitör kaynaklı başka bir sorun yaşıyorum. Yani sabırlı olup çözüm odaklı ilerlemekten başka şansınız yok.
Yani yeterli macun sürmemiş de olabilirler, ya da kalitesiz bir markanın macununu kullanmış olabilirler. Dediğim ayarlarda R6 da sıcak çalışırsa, sistemin tüm parçalarını paylaşın. Anlayan arkadaşlar soğutucunuza vesaire de bakar. En kötü macun değişikliği yapılır.
@Ayhan Dönmez hocam arkadaşın CPU sıcaklığı oyun fark etmeksizin 90 derece üstü. Sistemi de yeni. Kalitesiz macun ve/veya hiç macun sürülmemiş olma ihtimali aklımıza geldi. Yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?
@Ayhan Dönmez hocam arkadaşın CPU sıcaklığı oyun fark etmeksizin 90 derece üstü. Sistemi de yeni. Kalitesiz macun ve/veya hiç macun sürülmemiş olma ihtimali aklımıza geldi. Yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?
Hazır sistem mi, soğutucu nedir, tablo normal değil tabiki. Jelatini unutmuşlardır belki ya da macunla alakalı sıkıntı vardır. Blok tam temas etmiyor olabilir.