• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü RTX 5060 Ti 16 GB sistemde FPS yüksek ama oyunlar akıcı değil

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan winkle0x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    fps oyun
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

winkle0x

Çalışkan
Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.

Sistem:
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • RAM 32 GB.
  • Ryzen 5 7600.
  • A620E anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ayhan Dönmez İtopya'dan aldım sistemi, orada toplattım.

Soğutucu Fazeon A11200LRA 12cm.

aldığım gibi ekran kartını taktım oyunları yükledim başka bir şeye dokunmadım

Soğutucu buysa eğer stok soğutucudan daha kötü performans vermesine şaşmamalı. Değiştirmelisiniz bunu en kısa sürede.

7500F-7600'ü bu tarz bir şeyle dizginlemek çok zor.

İtopya'dakilerin de işine geliyor, ağzını bıçak açmıyor oradakilerin. Ya 5600 CL48 RAM takarlar ya da Fazeon takarlar

Bütçe dahilinde bu tarz bir şeyler alabilirsin, hepsi iş görür. Ama Fazeon olmaz.

Bu da olur. Hepsi geçerli bu soğutucuların. 7500F/7600 için. Şu anki sonuç normal kullandığın soğutucuya göre, bir yanlışlık yok. @winkle0x
Eski kasamdaki soğutucu Xigmatek EN42296 Apache Plus 12 cm; onu taksam sorun düzelir mi?

Eski kasamdaki soğutucu Xigmatek EN42296 Apache Plus 12 cm; onu taksam sorun düzelir mi?
Fikir olması açısından kendi soğutucumu da paylaşayım: FSP NC5 120mm kule tipi soğutucu. 5060 Ti ekran kartı, 7600x işlemci için fazlasıyla yeterli geliyor. Arkadaşın sistem de benzer.

Fikir olması açısından kendi soğutucumu da paylaşayım: FSP NC5 120mm kule tipi soğutucu. 5060 Ti ekran kartı, 7600x işlemci için fazlasıyla yeterli geliyor. Arkadaşın sistem de benzer.
Bir arkadaşım dedi ki, hiç kendin dokunma, İtopya’ya gönder tekrar falan. Eski kasam hâlâ yanımda; onun soğutucuyu taksam sıkıntı olur mu acaba, iyi mi?

Bir arkadaşım dedi ki, hiç kendin dokunma, İtopya’ya gönder tekrar falan. Eski kasam hâlâ yanımda; onun soğutucuyu taksam sıkıntı olur mu acaba, iyi mi?
İtopya'ya gönder, fiyat farkı ile soğutucuyu değiştir, öyle anlaş müşteri hizmetleri ile görüş.

itopya'ya göndermem mantıklı mı?
Mantıklı da kargo esnasında zarar görme ihtimali var, önlemini iyi al. Ekran kartını takılı göndermek de iyi olmaz, veri yolları hasar görebiliyor. Müşteri hizmetleriyle görüş önce.

itopya'ya göndermem mantıklı mı?
Şimdi baktım da göndermen mantıklı değil. Adamların elinde Fazeon harici hava soğutucu mevcut değil. Dışarıdan alıp takman lazım. Ama hazır sistem aldığın için garanti dışı kalıyor mu onu bir sor. Hazır sistemlerdeki durumu bilmiyorum, her parça ayrı ayrı garantili mi yoksa kasa olarak mı garanti kapsamında. Belirtirsen ona göre karar vermek mantıklı.

O zaman benim oyundaki akıcılık sorunum da bundan kaynaklanıyor diyebiliriz, yani.
Evet soğutucu kaynaklı senin sıkıntın. Bütçe ne kadar ayırabiliyorsun hava soğutucu için? Anakartın da problem, b650 almak lazım 7600 için aslında. Undervolt-PBO vesaire hiçbir oynama yapılmıyor A620'de.

Müşteri hizmetlerini arayıp sorup öğrenmelisin garanti durumunu nasıl işliyor. Hazır sistem mevzusunu bilmiyorum. Her parçanın kendi ayrı garantisi var, sana kutularıyla beraber yollanıyor da bu soğutucu olayını bir sorarsan iyi olur.

Aslında bütçem var ama şu sıralar sıkıntıdayım bütçe olarak ve kasayı alalı 2 hafta falan oldu; ondan dolayı fazla harcama yapamıyorum. Ama anakartlık sıkıntım var mı şu an? Soğutucuya 1k’ya kadar ayırabilirim.

Anakart iyi değil ama iş görür, şu anki sıkıntın o değil. Soğutucu bu model iş görür, üzmez bu bütçede:

Garanti olayını bir sor, kasada bir problem olduğunda total olarak gönderiyorsun İtopya'ya, o halde bu Fazeon'u geri takıp göndermen lazım eğer öyle bir durum varsa, firma nasıl yaklaşıyor bilmiyorum. Bir sorup öğrenirsen iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…