Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

winkle0x

Çalışkan
Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.

Sistem:
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • RAM 32 GB.
  • Ryzen 5 7600.
  • A620E anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ayhan Dönmez İtopya'dan aldım sistemi, orada toplattım.

Soğutucu Fazeon A11200LRA 12cm.

aldığım gibi ekran kartını taktım oyunları yükledim başka bir şeye dokunmadım
1758544521949.webp

Soğutucu buysa eğer stok soğutucudan daha kötü performans vermesine şaşmamalı. Değiştirmelisiniz bunu en kısa sürede.

7500F-7600'ü bu tarz bir şeyle dizginlemek çok zor.

İtopya'dakilerin de işine geliyor, ağzını bıçak açmıyor oradakilerin. Ya 5600 CL48 RAM takarlar ya da Fazeon takarlar :D

Bütçe dahilinde bu tarz bir şeyler alabilirsin, hepsi iş görür. Ama Fazeon olmaz.

Bu da olur. Hepsi geçerli bu soğutucuların. 7500F/7600 için. Şu anki sonuç normal kullandığın soğutucuya göre, bir yanlışlık yok. @winkle0x
Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.
Görüntü ayarları > gelişmiş ekran ayarı > Hz değerini maksimum seviyeye getirdiniz mi?

Düzenledim tekrar.
Görüntü ayarları > gelişmiş ekran ayarı > Hz değerini maksimum seviyeye getirdiniz mi?
Evet en yüksekte. Gittim DisplayPort kablosu da aldım belki sıkıntı ondandır diye ama yok abi, tüm her şeyi denememe rağmen düzelmiyor. Yeni PC'de topladm olmadı, bir sabah kalktım bu sorun var tilt etti aşırı şekilde.

@winkle0x Ekran kartımız aynı, işlemcimiz de benzer. O yüzden rehber olarak hazırladığım ayarları denemeni istiyorum. İşe yararsa seni rahatsız eden şeyin ne olduğunu anlayacağım zaten.

CPU sıcaklığın çok yüksek, esas sorun bu gibi duruyor. GPU kullanımın da oldukça yüksek. Biraz grafik ayarlarını kısıp, manuel fan ayarı yapmanda fayda var. Yine olmazsa yukarıda paylaştığım konumu incelersin.
Konuyu inceledim, fan ayarı yapmayı bilmedigim için hiç bulasmadım zarar falan vermemek icin. Ayarları düşürmekte pek işe yaramıyor, yine aynı. Araştırdım herkeste aynı sorun var akıcı ama kasıyor, cözümü de yok.