Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

winkle0x

Çalışkan
Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.

Sistem:
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • RAM 32 GB.
  • Ryzen 5 7600.
  • A620E anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ayhan Dönmez İtopya'dan aldım sistemi, orada toplattım.

Soğutucu Fazeon A11200LRA 12cm.

aldığım gibi ekran kartını taktım oyunları yükledim başka bir şeye dokunmadım
1758544521949.webp

Soğutucu buysa eğer stok soğutucudan daha kötü performans vermesine şaşmamalı. Değiştirmelisiniz bunu en kısa sürede.

7500F-7600'ü bu tarz bir şeyle dizginlemek çok zor.

İtopya'dakilerin de işine geliyor, ağzını bıçak açmıyor oradakilerin. Ya 5600 CL48 RAM takarlar ya da Fazeon takarlar :D

Bütçe dahilinde bu tarz bir şeyler alabilirsin, hepsi iş görür. Ama Fazeon olmaz.

Bu da olur. Hepsi geçerli bu soğutucuların. 7500F/7600 için. Şu anki sonuç normal kullandığın soğutucuya göre, bir yanlışlık yok. @winkle0x
Dediklerini uygulayacağım ama BIOS’ta idarelik yapabileceğim bir şey var mı şu anlık?
Negatif offset verebilirdin, o da yasak anlaşılan. PBO-Undervolt-OC hepsi limitli-kiliti A çipsette.

A620 ve B840 çipsetten uzak durulmalı.

Aynı paraya B650M-R var çünkü en kötü ve 9800x3D'ye kadar takıp kullanabiliyorsun gaming için.

Negatif offset verebilirdin, o da yasak anlaşılan. PBO-Undervolt-OC hepsi limitli-kiliti A çipsette.

A620 ve B840 çipsetten uzak durulmalı.

Aynı paraya B650M-R var çünkü en kötü ve 9800x3D'ye kadar takıp kullanabiliyorsun gaming için.
Tamamdır tekrardan teşekkürler yardımınız için.

Son düzenleyen: Moderatör: