Subzero

Uzman
2K çözünürlükte genel olarak video düzenleme, yapay zeka ile ilgili işler ve zaman zaman da oyun oynamak için bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizce bu kullanım senaryosu için en mantıklı ekran kartı hangisi olur? Özellikle RTX 5060 Ti 16 GB modeli alınabilir mi? Mantıklı bir tercih olur mu? Alternatif olarak, eğer aradaki fiyat farkı çok büyük değilse RTX 5070 almak mı daha mantıklı olur? Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Aklımda bu iki sistem var, böyle bir sistem var:

https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7...070-12g-shadow-2x-oc-b650-16gb-ddr5msi-500gb/

Son düzenleyen: Moderatör:
2K çözünürlükte genel olarak video düzenleme, yapay zeka ile ilgili işler ve zaman zaman da oyun oynamak için bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Sizce bu kullanım senaryosu için en mantıklı ekran kartı hangisi olur?
Özellikle RTX 5060 Ti 16 GB modeli alınabilir mi? Mantıklı bir tercih olur mu?
Alternatif olarak, eğer aradaki fiyat farkı çok büyük değilse RTX 5070 almak mı daha mantıklı olur?

Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!
Tartışma konusu bile değil, 5070 tabii.

Arkadaşlar açıklamam mı okumadan yazıyorsunuz demek istediğim şey ne kadar fiyat farkına değer? video edit gibi işler için ve bazen oyun için uzun ömürlülük için hangisi iydir genel olarak.

Yapay zeka = VRAM ondan dolayı hepsini bir arada yapan kartlar zaten en tepe seviye ya da bir altını alman lazım. RTX 5070 12GB VRAM ile geliyor, en az 16GB VRAM'li 5070Tİ almanı öneririm alabiliyorsan.

Yapay zeka = VRAM ondan dolayı hepsini bir arada yapan kartlar zaten en tepe seviye ya da bir altını alman lazım. RTX 5070 12 GB VRAM ile geliyor, en az 16 GB VRAM'li 5070 Ti almanı öneririm alabiliyorsan.

Hocam ben bu 5070 sistemi alacağım lütfen inceler misin ? hazır sistem almak istiyorum toplamayla uğraşmak istemiyorum. : https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-5070-b650m-1tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram-152120.html

Özelleştirme olarak anakartı yükselteceğim hangi anakartı seçemem gerek.

Attığınız sistemin tek artısı RAM'ler 2x16 olması ama 7500F bulundurması ilk attığınız sistemde de 1x16 var bu da performansta etkisi var, bence daha iyi bir sistem atılmasını bekleyin şahsen ben bulamadım ama illaki daha iyi bir sistem atan kişiler olacaktır.

Attığınız sistemin tek artısı RAM'ler 2x16 olması ama 7500F bulundurması ilk attığınız sistemde de 1x16 var bu da performansta etkisi var, bence daha iyi bir sistem atılmasını bekleyin şahsen ben bulamadım ama illaki daha iyi bir sistem atan kişiler olacaktır.

Hocam neden RAM'e takıldınız RAM yükseltmesi en kolay şey.