Sizce amd nvidiayı yakalayamaz mı hocam? Son dönemlerde güzel gelişmelere adım atıyorlar gibi. Bu sene amdye redstone vs. de gelecek, bence farkı kapatırlar.

Olabilir hocam, şimdilik aradayım zaten. Sanırım nvidiaya sarkacağım hazır güzel fiyatlı bir sistem bulmuşken. 40k ya 5060ti 16gb gözüme güzel geldi.

Sizce multi frame gen 9060'a gelmez mi hocam? Yeni bir kart olduğu için birçok güncellemeler var önünde bence mfg gelmesi olası.

Bu linkteki sistem gayet hoşuma gitti, fiyatına göre cidden güzel. Nvidia o yüzden bana da güzel bir fikir gibi geliyor.

Yani evet, 9060 kasayla 5060ti kasa arasında yaklaşık 5k fiyat farkı var (36k ya 41k) ve bu fiyatın üstüne biraz daha ekleyip 2k monitör almak saçma gelmiyor. Biraz daha araştırmam gerekli bence.

Hocam burdaki sistem daha iyi gibi ya, ne dersin? Özelleştirmelerle vs yine benzer fiyat oluyor ama bence direkt 41klığı almak daha mantıklı.
Evet gamegarajtaki sistem daha iyiymiş. Ben 40.000 TL`yi aşmaması adına atmıştım ama aşabiliyorsanız alın direk beklemeyin hiç.

@Sunless, AMD'ye gelse bile Nvidia gibi olmaz sana şöyle örnek vereyim.

Call of duty warzone oyununda Dlss frame generation (Multi Frame gen değil normal olan) kullanıyordum. Akıcılığı inanılmaz derecede artırıyordu. Nvidia denetim masasından dikey eşitleme açık yapıp kenarların yırtılmasına arada bir gelen kasmanın önüne geçip çok rahat oynuyordum. 158 FPS alıyordum ortalama. Birde AMD FSR Frame generation açıp kullanayım dedim. Sözde fps 200-250 arası ama 30 FPS hissiyatı veriyordu. AMD elbet getirebilir ama vasat olur. Gelse bile işe yaramaz.
Peki 5060ti ile 2kda rahat oynanır mı dlss qualityde? Öyleyse süper olur. Dlss gibi ai destekli araçları pek sevmiyorum çünkü geforce now'da kullanırken görüntü yırtılmaları vs. bolca oluyor. Dlss 4 bu konuda iyiyse gayet okey.
İkisi de aynı bütçedeki kartlar değil. 40K'ya ben olsam ikinci el RX 7800 XT(17k civarı) geri kalan parayla sıfır sistem dizerdim.
yani 2. el de bir seçenek ama bu benim ciddi anlamda ilk gaming pc'im olacağı için 2. el işlerine pek giresim yok. Tertemiz olsun istiyorum. 2. el pek belli olmuyor

Evet gamegarajtaki sistem daha iyiymiş. Ben 40.000 TL`yi aşmaması adına atmıştım ama aşabiliyorsanız alın direk beklemeyin hiç.
Biraz aşarım hocam o sisteme değer. Fikriniz için de teşekkürler

Peki 5060 Ti ile 2K'da rahat oynanır mı DLSS qualityde? Öyleyse süper olur. DLSS gibi AI destekli araçları pek sevmiyorum çünkü GeForce NOW'da kullanırken görüntü yırtılmaları vs. bolca oluyor. DLSS 4 bu konuda iyiyse gayet okey.

Yani 2. el de bir seçenek ama bu benim ciddi anlamda ilk gaming PC'm olacağı için 2. el işlerine pek giresim yok. Tertemiz olsun istiyorum. 2. el pek belli olmuyor.

Biraz aşarım hocam o sisteme değer. Fikriniz için de teşekkürler.

O zaman GameGaraj'daki sistemi alabilirsini, 7500F 32 GB RAM 5060 Ti 16 GB size uzun bir süre yeter.

@Sunless, warzone ve tahminen çoğu oyunu rahatça oynarsın hiç merak etme. İkinci ele bulaşma aldığın 7 parçanın 1'i bile bozuk çıksa uğraş dur. Sıfır al, sıkıntı çıkarsa bile gider garantiye verirsin.

Dostum tek konu oyunlarda ki fps değerleri veya vramlerin ne kadar hızlı olduğu değil. Şu an sektörü domine eden dinamikler yapay zeka etrafında yoğunlaşıyor ve sektör şu an nvidia tarafında yoğunlaşmuş durumda. Amd tarafı bunu yakalamaya çalışsada nafile. Cuda teknolojisi yeni ai çekirdekler derken Nvidia makası gittikçe açıyor. Şu an açık kaynak kodlu bir çok yapayzeka nvidia destekliyor. Amd tarafında ise linux vb platformlarda belki bazı iyileştirmeler mevcut. Domem o ki açık ara Nvidia hemde çok açık ara.

DLSS falan gibi teknolojiler açısından oyunlarda Nvidia önde. Artı olarak sorunda çıkarmıyorlar AMD ekran kartları kadar. Yeni çıkan kartlarda bile ikide bir redditte görseniz konu açıp duruyorlar AMD için. Dediğim gibi, AMD fakir markasıdır. Paranız varsa Nvidia yönünden gitmeye şüphe etmeyin. AMD tek güzel yanı daha ucuz olması onun dışında iyi bir şeyi yok aynı fiyat olsa zaten Nvidia alır herkes.

Bende aynı ikilemde kalarak sistem dizdim. Bu bütçelerde 5060Ti ile piyasada çoğu sistem 16GB RAM'li bu sebepten 9060XT + 32GB RAM kombinasyonu yaptım. Kartın her yazılımında tahmin ettiğim gibi 9070XT gibi ufak ufak performansı artıyor. 2 kart arasındaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum ancak somut bir gerçek varsa o da; Nvidia her zaman AMD'nin 1 tık önündedir. DLSS, MFG; FSR, AMD FG'dan 1 adım önde gidiyor her zaman. İşe yapay zeka tarafını da katarsak Nvidia yine önde.
Zamanında RX570, 580 ile az WattMan hatalarından çekmedim değil, bunlar son kullanıcının midesini bulandıran şeyler ama fanboy bir tarafınız yoksa AMD kendini çok geliştirdi. Bahsettiğim yazılım sorunları kalmadı denilecek seviyesine kadar indi. Ancak aradaki farklar son kullanıcıyı ahım şahım etkileyecek düzeyde mi derseniz ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Çoğu kullanıcı alıp oyununu oynayıp kapatıyor. Fiyatlar bir tarafa sektörde tekelleşme iyi bir şey değil. Sadece Nvidia almak, ilerde sadece Nvidia'ya muhtaç kalmak demek. AMD tarafının GPU tarafında biraz daha ekmek yemesi gerekiyor ama son kullanıcılar tercih etmeli ki bu süreç ilerleyebilsin.