22 bine 16 GB olan 5060 Ti al, 8 GB olanı da alınır ama 16 GB uzun vade de daha iyi olur. AMD sakın alma çok sıkıntı çekersin.
NVIDIA sanki gülistanlık içinde, 581.x sürücüleri Allah'a emanet gidiyor. Bazı kullanıcılar bu durumdan bıkıp AMD'ye geçiyorlar.
RX 9060 XT 16GB olanı alın, zaten RTX 5060 Tİ 8GB ile aynı fiyattalardı.

Bütçeni ayarladıktan sonra 5060 Ti 16GB olanı almanı öneririm.

NOT: Her iki kartı da kullanmış birisi olarak bu öneride bulunuyorum. Yani teorik bilgi değil, deneyim odaklı.

Selam,

RTX 5060 Ti 8 GB ve RX 9060 XT arasında kaldım. Öncelikle RTX 5060 Ti 16 GB bütçemi aşıyor. Oyun odaklı alacağım, arada ise video montaj ve Photoshop işiyle uğraşıyorum. Yüksek çözünürlüklü olmayan oyunları 2K'da oynamak istiyorum fakat arasındaki performans birbirlerine çok yakın. Taraftarım şu an NVIDIA aralarındaki bir değeri de önemli.
9060 XT tavsiye etsem de henüz CS2 gibi oyunlarda kağıt üstündeki performansı vermiyor. Alınacaksa bunu bilerek alınması taraftarıyım, internetteki ilgili karşılaştırmalara bakabilirsiniz.

Bütçeni ayarladıktan sonra 5060 Ti 16 GB olanı almanı öneririm.

NOT: Her iki kartı da kullanmış birisi olarak bu öneride bulunuyorum. Yani teorik bilgi değil, deneyim odaklı.

Deneyimlerini anlatabilir misiniz hocam

9060 XT tavsiye etsem de henüz CS2 gibi oyunlarda kağıt üstündeki performansı vermiyor. Alınacaksa bunu bilerek alınması taraftarıyım, internetteki ilgili karşılaştırmalara bakabilirsiniz.
Sürücü güncellemeleri ile alakalı olabilir

RX 9060 XT için VRAM belirtmemişsiniz fakat 16 GB olarak varsayıyorum. Kullanım amacınıza göre RX 9060 XT 16 GB daha iyi bir seçim olacaktır.
Evet hocam gigabyte gaming oc 16 gb

Ben NVIDIA öneririm kesinlikle. Gerekirse VRAM az olsun.
Nedenini belirtirmisiniz bende alacağım almışken en iyisini alayim

NVIDIA sanki gülistanlık içinde, 581.x sürücüleri Allah'a emanet gidiyor. Bazı kullanıcılar bu durumdan bıkıp AMD'ye geçiyorlar.
RX 9060 XT 16GB olanı alın, zaten RTX 5060 Tİ 8GB ile aynı fiyattalardı.
581 sıkıntısı nedir açıklar mısın bilmiyorum

Bütçenize uyarsa RTX 5060 Ti 16 GB Palit Amazon'da Prime üyelerine özel 21.850 lira uymaz ise 18 19 bandına RX 9060 XT 16 GB alabilirsiniz.

Buyurun Prime üyelerine 21.850:

https://www.amazon.com.tr/Palit-GeForce-RTX5060Ti-Infinity-NE7506T019T1-GB2061S/dp/B0F4XC69KL

8 GB VRAM'lı versiyonun almayın ne RTX 5060 Ti'nin ne de RX 9060 XT'nin.

RX 9060 XT 16 GB için de link bırakayım. Benim gördüğüm 2 modelin de 16 GB versiyonları:

https://www.hepsiburada.com/sapphire-vga-amd-16gb-gddr6-rx9060xt-pulse-11350-03-20g-p-HBCV00008PBLYP

Teşekkür ederim hocam ılgın için fakat 5060 Ti 16 GB olsa bile Palit almam nedeni ön yargım ve şu anki kasamın içindeki tüm parçalar MSI. MSI Radeon kart üretseydi onu alırdım fakat sanırım Gigabyte 9060XT 16 GB alacağım.

Vallahi taraflı gibi olacak ama 5060 Ti 16 GB alabiliyorsanız onu alın gerekirse 2 ay daha bekleyin ama yazılım ve stabil olma konusunda en iyi ve en çok tercih edilen tarafı seçin. Sevgiler, saygılarla.

Sevgiler saygılar hocam ılgın için teşekkürler fakat Palit gibi markaları biliyorum başarılı bir üretim firması fakat ben MSI istiyordum veya ASUS onlar ise bütçemi aşıyor bende 5060 Ti 16 GB isterim.

Son düzenleme:
Deneyimlerini anlatabilir misiniz hocam
AMD Radeon uygulaması üzerinden oyun videosu çekmek istediğimde ReLive görünmüyordu. DDU ile ekran kartını birkaç kere silip geri yükledikten sonra anca gelmişti. Bunun dışında oyunlarda mikro tekleme ve drop yaşıyordum. Kartı ilgili firmaya geri gönderdiğimde arıza da tespit edilmedi. Yani yazılımsal anlamda bana pek güven vermediğini belirtmek istiyorum. Bu kişisel deneyimim, RX 9060 XT kullanıp memnun kalanlar da tabii ki vardır.

NVDIA tarafında ise 5060 Ti kaynaklı ciddi bir sorun yaşamadım. Sadece sürücü 577, 581.xx serisine göre daha yüksek FPS veriyor. Yani yeni sürücüler pek başarılı değil gibi. Ancak günün sonunda çözümsüz kalmıyorsun. Önemli olan bu.

AMD Radeon uygulaması üzerinden oyun videosu çekmek istediğimde ReLive görünmüyordu. DDU ile ekran kartını birkaç kere silip geri yükledikten sonra anca gelmişti. Bunun dışında oyunlarda mikro tekleme ve drop yaşıyordum. Kartı ilgili firmaya geri gönderdiğimde arıza da tespit edilmedi. Yani yazılımsal anlamda bana pek güven vermediğini belirtmek istiyorum. Bu kişisel deneyimim, RX 9060 XT kullanıp memnun kalanlar da tabii ki vardır.

NVIDIA tarafında ise 5060 Ti kaynaklı ciddi bir sorun yaşamadım. Sadece sürücü 577, 581.xx serisine göre daha yüksek FPS veriyor. Yani yeni sürücüler pek başarılı değil gibi. Ancak günün sonunda çözümsüz kalmıyorsun. Önemli olan bu.

Teşekkürler hocam konuyu aydınlattiniz.