cakiiiiiii3
Uzman
5060 Ti 16 GB aldım, taktım. Valorant'ta takıldi, FiveM'de arada takılıyor. Normal mi takılması? Biraz beklemem gerekiyor mu?
Tesrkkurler yarin deneyecegim.@cakiiiiiii3, evet rekabetçi oyunlarda FPS'i 237'e sabitlemen yeterli gelir. Şahsen ben Rainbow Six Siege oynarken 239 FPS Cap + G-Sync + DLSS kalite + Refleks açık + 2K medium grafik ayarlarini kullanirdim. E-sporcu beklentisi yoksa hem goruntuden taviz vermemis oluyorsun, hem de akicilik/gecikme noktasinda pek bir sikinti yasamiyorsun. Benim icin biraz denge onemli oldugundan boyle tercih ediyordum.
NVDIA Denetim Masası için şu ayarları yapman yeterli; G-Sync açık, V-Sync kapalı, düşük gecikme açık (oyun ile çakışmasın), maksimum performansı tercih et, doku süzme eskiden yuksek performans derdim ama kalite de iyi gidiyor. Onu opsiyonel birakiyorum. Geri kalanları default ayarlarda birakabilirsin.
@cakiiiiiii3, en ufak sorunu donanıma yorarsan iade üstüne iade yaparsın. MSI Afterburner açıkken oyun içi video kaydı almalısın. GPU2 ve CPU kullanım miktarı sıcaklıklar, FPS, %1 Low, %0.1 Low, frametime (text, graph.), RAM kullanım değerlerini görelim. Top-tier sistemlerde bile ara sıra stutter, FPS düşmesi yaşanabiliyor.
OCCT 3D adaptive ve FurMark testi yaparak ekran kartını harici olarak da test edebilirsin. Bu iki uygulamayı da kesinlikle kurup dene.
Tak çalıştır mantığı eskiden iş yapıyordu. Şimdilerde iki üç oyun sorunsuz ise sistemde kusur aramak yerine yazılım ve oyun optimizasyonu tarafına yönelmek gerekiyor. Sizde de durum benzer. Yine de emin olabilmek adına test edilen oyun sayısını arttırın.
MSI Afterburner için bu videoyu izlemen yeterli. Oyun olarak; Rainbow Six: Siege, CS2 yükleyebilirsen iyi olur. Rainbow'da DLSS kaynaklı birkaç test yaptırma şansım olur. CS2 de optimizasyonu çok iyi olmayan bir oyun. Sorun yaşarsan kıyaslayabilmiş oluruz.
Bu arada sistemin geri kalan bilgilerini de paylaşmanda fayda var. BIOS/ekran kartı/chipset sürümlerine dair hiçbir bilgimiz yok. RAM'ler de çok önemli. Dolayısı ile tüm sistem bilgilerini paylaş ki yapılması gereken bir şey var mı yönlendirelim. @cakiiiiiii3
Kurmuştur. Fakat ben ekran kartı ve chipset driverını manuel kurma taraftarıyım. Bir sonraki formatında öyle yapmanda fayda var. Geri kalan driverlar Windows güncellemelerine bırakılabilir.Format attiktan sonra chipset ellemedim. Kurmusmudur windows ? Eve gidince bakacağım
@cakiiiiiii3, RAM tek slot ve CL gecikme değeri oldukça yüksek. Bu bile tek başına FPS düşmesi, stutter yaşatabilir. Anakart da giriş seviye, VRM sıcaklığını kontrol etmende fayda var. Dediğim gibi OCCT 3D Adaptive ve FurMark testi ile ekran kartı ihtimalini minimize edelim. Sonrasında da farklı bir RAM ile sistemi tekrar test et. Eğer bir arkadaşında yoksa bilgisayarcıdan rica edebilirsin.