cakiiiiiii3

Uzman
5060 Ti 16 GB aldım, taktım. Valorant'ta takıldi, FiveM'de arada takılıyor. Normal mi takılması? Biraz beklemem gerekiyor mu?

Hocam bunu bir şekilde testlerden anlayamaz miyiz? CL testi için. İtopya nasıl boyle satabiliyor o zaman anlamıyorum. Ben simdi MSI Afterburner ile test edersem RAM sonuclari gozukur mu hani dropun ondan kaynaklanip kaynaklanmadigi?
RAM'lerde CL 28 çok iyi, CL30-32 iyi, CL 36 orta, sonrası ise kötü olarak nitelendiriliyor. Hazır sistemden benim de ağzım yandı, adamlar ekran kartı ve işlemciyi duzgun koyuyor diger bilesenler Allaha emanet oluyor. Sonra forumlar FPS drop, stutter konulari ile doluyor. Sende de durum farksiz olmuş. RAM ve anakarttan ciddi kısmışlar.

Sisteme CL46 RAM koyan adam hynix çip zaten kullanmamistir diye dusunuyorum. Haliyle RAM ince ayar noktasinda @Ayhan Dönmez @LH44 hocalarim da pek yardimci olamaz.

MSI Afterburner testi isteme sebebim drop yasadigin durumlari incelemek. Kolaydan zora gitmek lazim. Her oyunda olmuyorsa bu iyi haber, yazilim ve optimizasyon tarafina suçu atar kafanı dinlersin. Fakat bircok oyunda, sik sik FPS drop yiyorsan o noktada tüm bilesenler tek tek test edilmeli. Sen GTA sorunsuz demistin, RAM'de ciddi bir sorun yaşasan illa onda da drop yerdin. Donanım üst seviye degil diye gömmeye de gerek yok. Dedigim gibi Rainbow Six Siege ve CS2 test et. MSI Afterburner ile sicaklik, GPU/CPU kullanimlari, %1 ve %0.1 low degerlerini bir inceleyelim. CS2'de drop yaşaman beni sasirtmaz ama R6 hazirlik macinda yukarida verdigim 238 FPS sinirlama + G-Sync + DLSS kalite + dusuk grafik ayarlari + refleks acik ayarlari ile bile drop yiyorsan, o noktada donanimdan suphelenirim. Cunku bu verdigim ayarlar ekran kartini 2GB falan kullanacak, sisteme hic yuklenmeden stabil FPS aldiracak. Sorun olmamasini bekleriz.

Testleri yapinca gorselleri iletirsin. Video da iyi olur.