Haritadan haritaya ya da haritadaki konumuna göre bile FPS ciddi değişebiliyor ki. Arkadaş 500-600 arası demiş ama belki kıyasladığın yerler çok daha farklıdır. Ayrıca yukarıda zaten güzelce yapman gereken ayarları söylemişler ancak ben de bir şey eklemek istiyorum. BIOS girip RAM'lerin kaç MHz'de çalışıyor kontrol et. 6000 MHz RAM destekleyen arkadaş 4800 MHz'de kullanıyordu 6000 MHz'ye bir çektim çiçek gibi oldu bilgisayarı. EXPO zaten açıksa bu pek bir şey ifade etmeyebilir ama yine de söylemek istedim.

Benim RAM'lar 6400 MHz bakarım birazdan.

1757252267398.webp

Bunu da dengelide kullanmanızı tavsiye ederim.

Monitörünüz kaç hz ki?

Son nesil ekran kartlarında Performansa çekmenizi önermiyorum, GDDR7 bellek var bu kartlarda doku süzme kalitesini tam tarzı Kaliteye ayarlamanız lazım oyun deneyiminize olumsuz etki yapar çamur görüntü yada bulanık görüntü görürsün.

Düşük gecikme ayarıda global ayar olarak kesinlikle açılmamalı çünkü çoğu oyunda Reflex var, Düşük gecikme ile reflex çakışan bir ayar aynı anda açılması önerilmiyor. Açılmasının istediğiniz oyunda profile özel ayarlamak daha mantıklı. Ayrıca Düşük gecikme FPS düşürür.

Super çözünürlük ayarıda opsiyonel valla isteyen açsın ben kapalı kullanıyorum.

Önerdiğim ayarlar;

RTX 5000 serisinde ayar kısmayın çünkü gözle görülür FPS farkı yaşatmıyor aksine görüntü gözle görülür düşüyor.

Doku süzme : Kalite
Trilineer optimize : Kapalı ( açık olursa blurlaşma yapar )
Düşük Gecikme : Reflex olmayan oyunlarda açılmalı, Genel ayarlara uygulamayın, oyuna özel yapın.
Gölgelendirici Önbellek : varsayılan 8GB dır ama çok oyun gir çık yapıyorsanız 16 yapın, 8GB fazlasıyla yeterli.
Negativ LOD : Bu ayar biraz karışık üstüne tıklayıp aşağıdaki notu okuyun ona göre karar verin.
Anizotropik filtreleme : X16 yapıyorum ben ama bazı oyunlarda sorun çıkarttığı raporlanmış. Çoğu oyunda Ultra yapınca X8 yapıyor buda uzak çizimde bulanıklık yapar. O yüzden X16 yapın.

Daha birsürü ayar var ama Unlost FPS arttırmak gibi videoları izlemeyin RTX5000 serisi ve yeni nesil işlemciniz varsa oyun zevkini bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

1757253232523.webp