• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

RTX 5060 Ti için hangi performans ayarları yapılmalı?

Bu ayarlar düşürmezmi ama.

Bu ayarlar düşürmezmi ama.
Çoğu Default ayar zaten, Bu ayarlar FPS düşürmüyor, Düşük gecikme Ultra ayarı 8-10 FPS düşürüyor ama gecikmeyi iyi oranda düşürür, Genel ayarlara ayarlanmamalı çünkü Discord OBS gibi programlarda bile aktif oluyor buda birsürü soruna neden oluyor.

Benim mesela RAM'ler 6400MHz'den düşük çalışıyorsa çok fark olur mu FPS.

Dengeliye çektiğim zaman bilgisayar boştayken fazla güç çekmiyor. Performansa çektiğimde her zaman sistemi tam güçte kullanmaya calışıyor. Bu yüzden dengelide kullanıyorum.

Diğer Nvidia ayarları mantıklıymış. Onları düzelteyim.

Eskiden kötü kartlar kullanıyordum. Nvidia'daki ayarı performansa çekiyordum her zaman alışkanlık olmuş.

Benim mesela RAM'ler 6400MHz'den düşük çalışıyorsa çok fark olur mu FPS.
Hayır hocam takılmayın böyle şeylere, 4000mhz DDR4 ram var bende 6000Mhz kuzenimin sistemden fazla fps alıyorum tamamen titizliğimin avantajı, XMP yada EXPO ayarını aç kaç mhz ise öyle devam et.

Asıl önemli kısım NVIDIA APP en son sürümü kur ve en son sürücüyü kur, oradan DLSS4 ayarını aktif et bu daha önemli.

Dengeliye çektiğim zaman bilgisayar boştayken fazla güç çekmiyor. Performansa çektiğimde her zaman sistemi tam güçte kullanmaya calışıyor. Bu yüzden dengelide kullanıyorum.
Yorumum windows güç ayarı için değildi zaten, orayı dengeli kullanman mantıklı.

Son sürüm kurulu.

Windows arama yerine grafik yazıp HAGS ayarını aktif et onu demeyi unuttum. BIOS'tan ReSize BAR ayarıda açılması lazım.

HAGS ayarı yok.
Ve BIOS ayarlarını nasıl yapacağım bende Colorful anakart var.

5200 müş nasıl arttıracağım.

Frequency diye ayar var oradan kaç Hz SE onumu seçmem lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…