Ekran kartı incelemelerini takip ettiğim iki yabancı site var, Techspot ve TechPowerUp. Bu iki sitenin incelemelerinde bir farklılık var. RTX 5060 Ti incelemesinden örnek vereceğim. Kartın standart FPS değerleri iki sitenin incelemesinde, olması gerektiği gibi birbirlerine yakınken Ray Tracing FPS değerleri birbirlerinden tamamen farklı. Techspot'un Ray Tracing tablosunda "Q upscaling" diye bir ibare var. İncelemelerdeki farklılığın sebebi bu olabilir mi? Sebep buysa nedir bu Q upscaling? Linkleri buraya bırakıyorum. https://www.techspot.com/review/2979-nvidia-geforce-rtx-5060-ti-16gb/ https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-5060-ti-infinity-3-16-gb/
Detaylar
Kim cevapladı?9070 xt ve 7900xtx soranlara 7090xtx direkt ele demişti herkes ama buradaki testlerin hepsinde 7900xtx önde görünüyor. Bu konuda bilgi verebilecek var mı?
9070 XT, 5070 Ti/4070 Ti Super kadar kas gücüne sahip. 7900 XTX ise 4080/4080 Super kadar.
Yeni çıkan nerdeyse hiçbir oyunun native oynanmadığını ve 9070 XT'nin başarılı Ray Tracing performansını hesaba katarsak ben hala XTX pas geçilmeli derim.
BadiEkrem
Gelişen
Sizce en iyi f/p ekran kartı hangisi 20-30 bin ₺ bütçe bandında?9070 XT, 5070 Ti/4070 Ti Super kadar kas gücüne sahip. 7900 XTX ise 4080/4080 Super kadar.
Yeni çıkan nerdeyse hiçbir oyunun native oynanmadığını ve 9070 XT'nin başarılı Ray Tracing performansını hesaba katarsak ben hala XTX pas geçilmeli derim.
Sizce en iyi f/p ekran kartı hangisi 20-30 bin ₺ bütçe bandında?
Sıfır ise RX 9070 alınabilir. İndirimde falan RX 9070 XT yakalanırsa da tadından yenmez.
Bu cevaptan çok bir şey anlamadım, yani aldıkları değerlere Q Upscaling atmışlar ne demek onu anlamadım, bir de 5060 ti incelemesi yaparken Ray Tracing sonuçlarını DLSS gibi, Nvidia'ya özgün olan bir teknolojiyi kullanarak vermeleri son kullanıcıyı yanıltır. Ray Tracing değerlerini en azından iki farklı şekilde yani sadece Ray Tracing aktifken ve Ray Tracing'in yanında DLSS gibi teknolojiler aktifken ayrı olarak vermeleri gerek. Söz konusu Ray Tracing değerlerini gören biri AMD kartlar konusunda olumsuz düşünecektir. Çünkü bu Q Upscaling'le birlikte verilen değerlerde AMD kartlar bazı oyunlarda aşırı derecede düşük performans vermiş. Benzer durumu Rx 9070 xt incelemesinde de görebilirsiniz. https://www.techspot.com/review/2961-amd-radeon-9070-xt/#google_vignette @Recep BaltaşDLSS, FSR, TSR, XeSS gibi upscalerları quality modunda kullanırken aldıkları değerlere Q upscaling atmışlar.
Bu cevaptan çok bir şey anlamadım, yani aldıkları değerlere Q upscaling atmışlar ne demek onu anlamadım, bir de 5060 Ti incelemesi yaparken Ray Tracing sonuçlarını DLSS gibi, NVIDIA'ya özgün olan bir teknolojiyi kullanarak vermeleri son kullanıcıyı yanıltır. Ray Tracing değerlerini en azından iki farklı şekilde yani sadece Ray Tracing aktifken ve Ray Tracing'in yanında DLSS gibi teknolojiler aktifken ayrı olarak vermeleri gerek. Söz konusu Ray Tracing değerlerini gören biri AMD kartlar konusunda olumsuz düşünecektir. Çünkü bu Q Upscaling'le birlikte verilen değerlerde AMD kartlar bazı oyunlarda aşırı derecede düşük performans vermiş. Benzer durumu RX 9070 XT incelemesinde de görebilirsiniz. https://www.techspot.com/review/2961-amd-radeon-9070-xt/#google_vignette @Recep Baltaş
RT acinca upscaling kullanmak zorunluluk oluyor. Bence quality yuksek bile kalmis. 2K balanced, 4K performance upscale kullansalar daha dogru olurdu.
Wukong ve indiana jones RT ortalamasini cok dusuruyor. O konuda haklisin.
Oyunculara buyuk is dusuyor. Boyle taktikleri yememek lazim. NVIDIA paraya doyup tembellesti ama lobiciligi unutmamislar.
Son düzenleme:
Q, qualitynin kısaltılmış hali. Upscale teknolojilerinin performans, dengeli, kalite modları mevcut.
"Q Upscaling" dediği durumlarda upscaling aktif (yani görüntü doğal çözünürlüğünde değil) ve ayar olarak kalite modunda demek.
"Q Upscaling" dediği durumlarda upscaling aktif (yani görüntü doğal çözünürlüğünde değil) ve ayar olarak kalite modunda demek.