Ray Tracing'i açınca upscaling kullanmak neden zorunlu olsun ki? Bu upscaling dediğimiz şey benim bildiğim örneğin 1080p monitörü olan biri 1080p monitöründe 2K ya da 4K görüntü almak için görüntüyü karta 1080P'de değil de 2K ya da 4K'da render ettiriyor, bu da daha net bir görüntü veriyor ama performansı çok fazla düşürüyor, yani DLSS'ya da FSR ile performans artırmanın tam tersi bir durum. Ya da ben bu upscaling denen şeyi yanlış biliyorum. Ki bu upscaling performsı artırsa Q Upscaling'li Ray Tracing tablolarında bu kadar düşük sonuçlar olmazdı. Çünkü Q Upscaling'li tablolarda NVIDIA kartlarda normal Ray Tracing'e göre performans kaybı yaşamış. Indiana Jones'ta TechPowerUp 2K'da 5060 Ti 65 FPS verirken Techspot'un Q Upscaling'li ray traycing tablosunda 5060 Ti 29 FPS vermiş (minimum 22, ortalama 29). NVIDIA'nın Techspot'a para ödemesi ihtimaliyse benim de aklıma geldi. Çünkü techspot incelemesinde Q Upscaling'in ne olduğuna dair detaylı bilgi de vermiyor.
@Recep Baltaş'ın bu konuda Techolay YouTube kanalında bilgilendirici bir video yapması güzel olur.
DLSS ve FSR'nin Upscaling'le bir ilgisi var mı yani? DLSS ve FSR kare sayısı artırma, upscale ise örneğin 1080p çözünürlükteki görüntüyü 2K ya da 4K çözünürlükte render etme diye biliyorum ben. Böylece 1080p gibi görece düşük çözünürlüklü monitörlerde oldukça yüksek bir performans kaybı göze alınarak bir miktar daha kaliteli görüntü alınabiliyor. Doğru mudur?