ANOFF 51

Üstün
Oyunu bugün yükledim. İlk başlarda grafikleri yüksek Ultra RT kapalı şekilde oynuyordum ve ara sahnelerde ve oyun içinde mikro takılmalar oluyordu. Sonra videoda gördüğünüz gibi ayarların hepsini ortaya çektim ama hala takılma sorunu devam ediyor. Videoda takılmalar az gibi görünebilir ama ara sahnelerde falan ciddi şekilde rahatsız ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Gölgelendiricileri falan da tam yükledim. Sürücülerim güncel.
  • RTX 5060 Ti 8 GB,
  • i5-14400F,
  • 16 GB DDR5 RAM,
  • Pro B760M-E,
  • 512 GB SSD.

Frametime grafigi stabil videoda. VRAM tasmasi da yok gibi gozukuyor. Bence size takilma hissi verdiren belki FG olabilir, kapatin derim. Bir tur benchmark modunu yaptiktan sonra sonuclari atsaniz daha iyi bir tablo cizer bu arada bizim icin, gameplay atmaktansa.

Cyberpunk'da shaderlar oyunu ilk actiginizda sizden gizli sekilde yapiliyor bu arada, bildigim kadariyla saveinize girene kadar da hepsini yapmis oluyor oyun. Oyun icinde yapilan shader olmasa gerek, bu yuzden olasi takilmanin sebebi bu olmaz muhtemelen.

Bunun disinda o CPU icin yuksek kalabalik yogunlugu fazla. Orta veya dusuge alin.

Frametime grafigi stabil videoda. VRAM tasmasi da yok gibi gozukuyor. Bence size takilma hissi verdiren belki Frame Generation olabilir, kapatin derim. Bir tur benchmark modunu yaptiktan sonra sonuclari atsaniz daha iyi bir tablo cizer bu arada bizim icin, gameplay atmaktansa.

Cyberpunk'da shaderlar oyunu ilk actiginizda sizden gizli sekilde yapiliyor bu arada, bildigim kadariyla saveinize girene kadar da hepsini yapmis oluyor oyun. Oyun icinde yapilan shader olmasa gerek, bu yuzden olasi takilmanin sebebi bu olmaz muhtemelen.

Bunun disinda o CPU icin yuksek kalabalik yogunlugu fazla. Orta veya dusuge alin.

Hocam dediğiniz gibi Frame Generation'yi kapatınca takılmalar gitti. Bencmarkda hiç takılma olmadı ama gameplayda nadirde olsa oluyor. Peki bu oyunda fgmi bozuk? O yüzden mi Frame Generation açınca takılma oluyor

@ANOFF, denetim masasından güç planını dengeliye alın, FG kapatın. Ayarları yükseltin gerekirse DLAA açın yük ekran kartına binsin.

Hocam dediğiniz gibi Frame Generation'yi kapatınca takılmalar gitti. Bencmarkda hiç takılma olmadı ama gameplayda nadirde olsa oluyor. Peki bu oyunda fgmi bozuk? O yüzden mi Frame Generation açınca takılma oluyor

Frame Generation bozuk değil, Ayarları Lowest Detail'e alıp Frame Generation açınca bir kontrol et.

@ANOFF, Denetim Masası'ndan güç planını dengeliye alın, Frame Generation kapatın. Ayarları yükseltin gerekirse DLAA açın yük ekran kartına binsin.

Hocam Frame Generation kapatmak dışında dediklerinizi yaptım ve düzeldi. DLAA, grafikler yüksek. Frame Generation 2X yapınca hiç takılma olmadı. 50ms gecikme yapıyor ama yine de stutteringden iyidir. Teşekkür ederim herkese

Simdi tekrar izleyince fark ettim, GPU kullaniminiz dusuk biraz evet. CPU'nuz limitliyor olabilir. Su ayarlari sirasiyla Low yapin, CPU limitine takilmayin bu sayede.

1790374297856.webp

1790374411154.webp

1790374425774.webp

1790374612091.webp

1790374438804.webp

Bu ayarlari Low alsaniz yeter. Gerisini istediginiz ayara alin ama asagidaki gibi yapsaniz guzel olur. Cyberpunk'in TAA'si kotu, bu yuzden DLAA'yi ne yaparsaniz yapin kapatmayin derim. Ek olarak DLSS Quality Transformer da guzel olur bu oyunda 1440p'de, deneyin gorun.
1790374672021.webp

1790374646389.webp

1790374656074.webp