Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
RTX 5060 ve i3 13100F darboğaz yapar mı, yaparsa ne kadar yapar?
Ben de bir şey dedin demedim zaten. ama o islemci icin o ekran karti cok yuksek kalir. Tam performansini kullanamaz. Eger o islemci ile devam edecekse guclu ekran kartina fazla para vermesine gerek yok sadece. Ayni performansa ulasmak icin yari fiyatina kart alabilir. Sadece "sifir disinda kart almayacagim" diyorsa almasi gerek. O durumda da o kadar para vermisken biraz daha verip islemciyi degistirerek ekran kartini tam performansta kullansin diyorum.
Darboğazda kalabilir fakat köşede sayaç kapalı vaziyetteyken fark göreceğinizi sanmıyorum.
İleride 14400f 14600k gibi işlemcilere geçmeyi planlarsanız daha güzel olur.
Sınır gibi bir şey. Sebebi ise işlemcinin yapısı ile alakalı.
4C8t ve Intel'in çoklu çekirdek performansı konusundaki molozluğu i3 de çok belirgin. 5500'un beslediği yerde i3'ün tıkanması durumunu gördüm özellikle 12. nesilde. Bu da stuter vs. ile belli olur.
Kullanılır mı evet. Öksürmediği ve performansı tatmin ettiği sürece değişmeye gerek yok.