Bütçe
30.000 TL civarı
Genede rx 9070 xt sizi memnun etmez. 12 GB Vram günümüz için yeterli önümüzdeki 3 yıl içinde bence yeterli olur.
Haklısınız hocam. Şu anda kullandığım 1080p monitör üzerinden düşündüğümüzde, 12 GB VRAM yeterli olacaktır. Şu an için 2K bir monitöre geçmeyi düşünmüyorum; ancak ileride geçme ihtimalim olduğu için bu durumu da göz önünde bulundurmak amacıyla belirtmiştim.

Video-görsel-render vs. işlere bulaşacağın için CUDA'nın ROCm'e göre şu anlık avantajının olduğu bir gerçek. Ancak ben de sana 12GB kart alma derim. 4070 TiS bakabilirsin ikinci elden, ya da 5070 Ti al. Ya da spesifik kullanacağın uygulamalardaki ROCm desteğine bakarak ona göre 9070XT de alabilirsin.
Şuan Maximum 11GB Vram görüyor oyunlar. Oda sadece Allan Wake 2 ve Cyberpunk için geçerli ve onu da Ultra'nın Ultra'sına alınca okadar oluyor. 12GB yeter. 5060Tİ için bende 8GB yetmez diyorum çünkü saf güç olarak 4070 seviyesinde bir kart ama 5070 için 12GB yeterli.
3060 Ti kullanırken VRAM dolduruyordum, şu an da 7900XT ile Forza'da güncel 1080P'de 11.5GB VRAM kullanımı görüyorum. 12GB alt sınır olması gereken bir VRAM seviyesi şu anda.

Şuan Maximum 11GB Vram görüyor oyunlar. Oda sadece Allan Wake 2 ve Cyberpunk için geçerli ve onu da Ultra'nın Ultra'sına alınca okadar oluyor. 12GB yeter. 5060Tİ için bende 8GB yetmez diyorum çünkü saf güç olarak 4070 seviyesinde bir kart ama 5070 için 12GB yeterli.
Çok rahat sınıra yaklaşıyor 1440p'de. Oyunlar artık RT zorunlu olarak çıkıyor, günümüz için bile sınır değerken geleceğe yönelik çok mantıksız bir tercih. Övündükleri MFG'yi VRAM sınırda iken kullansınlar bakalım.

Indiana Jones'u saymıyorum bile. Karta alınmaz demiyorum, istenen fiyata göre ve geleceğe yönelik mantıksız diyorum. Ben DLSS açarım kılıfına uyarım diyorsa bir şekilde yetirir, teknolojiler dahil değilken durum böyle.

Arkadaşlar zaten yazmış ama bende ek olarak ekleyeyim RTX 5070 12 GB VRAM ile 2K oyunculukta işinizi gayet güzel görecektir. Cyberpunk 2077 testine baktığım zaman 11 GB VRAM kullanıyor o da en Ultra 2K çözünürlükte o nedenle işinizi bence rahatlıkla görür. Ama şunu unutmayın ileri dönük hiç mantıklı bir seçenek değil. İş için kullanımlarda ise NVIDIA AMD'nin çok üstünde o nedenle size tavsiyem RTX 5070'den yana olacaktır.

Video-görsel-render vs. işlere bulaşacağın için CUDA'nın ROCm'e göre şu anlık avantajının olduğu bir gerçek. Ancak ben de sana 12GB kart alma derim. 4070 TiS bakabilirsin ikinci elden, ya da 5070 Ti al. Ya da spesifik kullanacağın uygulamalardaki ROCm desteğine bakarak ona göre 9070XT de alabilirsin.

3060 Ti kullanırken VRAM dolduruyordum, şu an da 7900XT ile Forza'da güncel 1080P'de 11.5GB VRAM kullanımı görüyorum. 12GB alt sınır olması gereken bir VRAM seviyesi şu anda.
Ya 3070Tİ ile 4K 60FPS+ Forza oynuyorum yapma hocam Saf gücü kartın ne kadar vram istiyorsa zaten o kadar kullanır. Ona göre 5090'da 5070Tİ'a göre daha fazla Vram kullanır oyunu oynarken çünkü kartın saf gücü o kadar talep ediyor.

Ben DLSS açarım kılıfına uyarım diyorsa bir şekilde yetirir, teknolojiler dahil değilken durum böyle.
30 liralık kartı DLSS'in kurtaracağı umuduyla aldırmak... Nvidia boşuna piyasa değerini katlamıyor :D

Ya 3070Tİ ile 4K 60FPS+ Forza oynuyorum yapma hocam Saf gücü kartın ne kadar vram istiyorsa zaten o kadar kullanır. Ona göre 5090'da 5070Tİ'a göre daha fazla Vram kullanır oyunu oynarken çünkü kartın saf gücü o kadar talep ediyor.
@BerkayZ87 de RX 6800 kullanırken 10.5GB VRAM kullanımı görüyordu. Şu anda birine kurduğum 5500-6750XT sistem var, 9.3GB kullandı testte. 7900XT'nin güçlü olmasıyla alakası yok bu durumun. 2K için ileride yeterli diyerek 12GB önermek bundan dolayı yanlış.

Çok rahat sınıra yaklaşıyor 1440p'de. Oyunlar artık RT zorunlu olarak çıkıyor, günümüz için bile sınır değerken geleceğe yönelik çok mantıksız bir tercih. Övündükleri MFG'yi VRAM sınırda iken kullansınlar bakalım.

Indiana Jones'u saymıyorum bile. Karta alınmaz demiyor, istenen fiyata göre ve geleceğe yönelik mantıksız diyorum. Ben DLSS açarım kılıfına uyarım diyorsa bir şekilde yetirir, teknolojiler dahil değilken durum böyle.

Indiana Jones'un giriş sekansının sorunlu olduğunu söyleyen tonla insan var. Giriş sekansından sonra durum düzeliyor zaten. Onun dışında İndiana Jones dışında hiçbir oyunda tam olarak 11GB Vram'e bile yaklaşılmamış. Dediğimi doğruluyor.

Indiana Jones'un giriş sekansının sorunlu olduğunu söyleyen tonla insan var. Giriş sekansından sonra durum düzeliyor zaten. Onun dışında İndiana Jones dışında hiçbir oyunda tam olarak 11GB Vram'e bile yaklaşılmamış. Dediğimi doğruluyor.
Videoları aç izle, dediklerimi tekrar tekrar anlatmam lazım herhalde. Indiana Jones problemli evet ondan saymıyorum zaten.

30 liralık kartı DLSS'in kurtaracağı umuduyla aldırmak... Nvidia boşuna piyasa değerini katlamıyor :D

@BerkayZ87 de RX 6800 kullanırken 10.5GB VRAM kullanımı görüyordu. Şu anda birine kurduğum 5500-6750XT sistem var, 9.3GB kullandı testte. 7900XT'nin güçlü olmasıyla alakası yok bu durumun. 2K için ileride yeterli diyerek 12GB önermek bundan dolayı yanlış.
1749387861342.webp

Nvidia kartlar AMD'lere göre zaten daha az Vram tüketiyor. Gidip istediğin aynı nesil kartın birbiri ile rakiplerine bakarsan bunu zaten görüceksindir.

Ah, yılların emektarı gt 730. Hala dolabımda saklarım :D. Ciddi 3D Modelleme ve video düzenleme işlemlerinde bulunmayacağım. Orta düzeyde işlemler gerçekleştiriyorum. Daha çok 2k Ultra ayarlarda 12GB VRAM'in günümüzde ve gelecekte ne kadar yeterli olabileceği.

Hocam dediğim gibi aklım bazen gidiyor ama arada yaklaşık olarak 8-10k fiyat farkı var. Bu fiyat farkına deyip değmeyeceği hakkında kararsızım.
ama bende çok düşündüm hocam fiyat farkı da vardı sonra taksitle alayım dedim 5070Ti sonuçta almışken en iyisini almak var parayı bulmak zor oluyor her zaman.