Evet testlerde bunu çok fazla kez gördüm. Nvidia kartları Amd kartlarına nazaran daha az VRAM tüketiyor.Eki Görüntüle 153386
Nvidia kartlar AMD'lere göre zaten daha az Vram tüketiyor. Gidip istediğin aynı nesil kartın birbiri ile rakiplerine bakarsan bunu zaten görüceksindir.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000 TL civarı
Spartan
Başarılı
İndiana Jones örneğinde dediğim gibi. Oyunun giriş sekansından sonra Vram kullanımı düşüyor. Ayrıca sadece 1 tane oyundan yola çıkıp 12GB Vram yetmiyor demek de saçma. Geri kalan 100 tane oyunda 11GB Vram üstünü görmeyen kart 1 tane oyunun sadece giriş sekansı optimize değil diye Vram'i yetersiz denmez.Evet testlerde bunu çok fazla kez gördüm. Nvidia kartları Amd kartlarına nazaran daha az VRAM tüketiyor.
Ayrıca kartın Saf gücü arttıkça talep Ettiği Vram'de artar. Yani 4090 veya 5090'la test yapsan da 1080P'de her türlü gidip 5070'e nazaran daha fazla vram kullanımı görürsün.Evet testlerde bunu çok fazla kez gördüm. Nvidia kartları Amd kartlarına nazaran daha az VRAM tüketiyor.
pojadam
Uzman
Açıp videoları izleseydin 1 oyun mu değil mi görürdün. Yeni oyunlar RT zorunlu ve UE5 tarafında çıkıyor. Optimizasyonu önemsemiyorlar. Günümüz için yeterli, ancak bundan yaklaşık 4-5 yıl sonrası için değil. Çok sınırda kalıyor. Parasının hakkını vermiyor.İndiana Jones örneğinde dediğim gibi. Oyunun giriş sekansından sonra Vram kullanımı düşüyor. Ayrıca sadece 1 tane oyundan yola çıkıp 12GB Vram yetmiyor demek de saçma. Geri kalan 100 tane oyunda 11GB Vram üstünü görmeyen kart 1 tane oyunun sadece giriş sekansı optimize değil diye Vram'i yetersiz denmez.
Eki Görüntüle 153388
Seçim kullanıcıya kalmış, geleceğe yönelik düşünüyorsanız tavsiye etmem, biraz daha biriktirip 5070ti alın derim.
Spartan
Başarılı
4-5 yıl sonrası için hala 1440P'de ultrada oyun oynamayı düşünüyosan gidip 5070 almayacaksın zaten. O dediğiniz hayal'den öte kalmıyor. Low-Mid Tier ekran kartı ile 1440P ultrada 5 sene sorunsuz oyun oynayayım hangi marka olursa olsun hayalden öte gidecek bir şey değil.Açıp videoları izleseydin 1 oyun mu değil mi görürdün. Yeni oyunlar RT zorunlu ve UE5 tarafında çıkıyor. Optimizasyonu önemsemiyorlar. Günümüz için yeterli, ancak bundan yaklaşık 4-5 yıl sonrası için değil. Çok sınırda kalıyor. Parasının hakkını vermiyor.
Seçim kullanıcıya kalmış, geleceğe yönelik düşünüyorsanız tavsiye etmem, biraz daha biriktirip 5070ti alın derim.
5 senede 2 nesil ekran kartı çıkıyor. Senin dediğin 5070 aldığımda 7070 çıksa dahi 1440P ultrada rahat oyun oynayabilmek. Zaten 5 sene sonra kartın saf gücü güncel oyunları 1440P ultra'da oynatabilecek seviyede olmayacak. Gene 1440P oynatır muhtemelen ama ayar kısman gerekir her türlü.
northstar
Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Şu sıralar yeni bir sistem topluyorum ve ekran kartı seçimi konusunda kararsızım. Kullanım amacım çok yönlü olacak:
Render işlemlerini şu an profesyonel düzeyde yapmasam da, sistemi tamamen geleceğe dönük topluyorum. Bu nedenle, alacağım ekran kartının uzun vadede performans kaybı yaşatmasını istemiyorum. Şu anda 1080p bir monitör kullanıyorum ancak ileride en fazla 1440p çözünürlüğe geçeceğim. Oyunları yüksek ayarlarda oynamak istiyorum. Buradaki en büyük çekincem, RTX 5070'in 12 GB VRAM'e sahip olması. 1080p için bu VRAM yeterli olabilir fakat 1440P'de 12 GB VRAM yeterli olmayacaktır.
- Yüksek grafik gereksinimli, güncel ve gelecek oyunları yüksek ayarlarda oynamak.
- Oyun geliştirme ve 3D modelleme yapmak (Unity, Blender, Maya gibi).
- Video ve görsel düzenleme (After Effects, Photoshop, Premiere gibi).
Saf güç anlamında bu üç kart da az çok aynı performansı sunsa da, DLSS, FSR ve Frame Generation gibi teknolojilerdeki performansları hakkında sizin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Ekran kartı konusunda bütçemi yeterince yükseltmiş olsam da arada sırada aklıma RTX 5070 Ti geliyor fakat buna gerek olduğunu düşünmüyorum.
NVIDIA, ekran kartlarına VRAM'i koklatmak yerine gerçekten sunmuş olsa bu kadar arada kalmazdım. Şu an zamanım var hala karar verme aşamasındayım. Güzel bir indirim gelir mi bilmiyorum. Son olarak sizce kartlara indirim gelir mi? Daha yeni çıktılar ve bu fiyatları hak ediyorlar mı? Tecrübelerinizi, tavsiyelerinizi ve karşılaştırmalı görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam bende 3060 Ti varken S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de FSR frame gen açtığımda hissedilir derecede input lag ve ghosting oluyordu. Görüntü ölçeklendirmede ise DLSS bariz biçimde net görüntü veriyordu FSR'a göre. Şu an 5060 Ti 16 GB kullanıyorum ve NVIDIA frame Gen'in AMD versiyonuna göre bariz derecede iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii AMD FSR 4 ile yeniledi frame gen teknolojisini, ben FSR 3.1'e göre yorum yapıyorum. Yine de sizin yerinizde olsam 5070 12 GB tercih ederdim.
pojadam
Uzman
5070 mi low-mid tier?4-5 yıl sonrası için hala 1440P'de ultrada oyun oynamayı düşünüyosan gidip 5070 almayacaksın zaten. O dediğiniz hayal'den öte kalmıyor. Low-Mid Tier ekran kartı ile 1440P ultrada 5 sene sorunsuz oyun oynayayım hangi marka olursa olsun hayalden öte gidecek bir şey değil.
4-5 yıl olarak fazla söylemişim evet, daha yakın bir gelecekte yaşanır bu olay. 4070 iki sene önce çıktı, hala 1440p ultra gaming'de 60fps+ oynatıyor çoğu oyunu. 5070 ya fiyat olarak daha uyguna çıkmalıydı yada VRAM artmalıydı.
Spartan
Başarılı
5070 evet Low-Mid tier olarak geçer. Mid tier'e giriş kartıdır da denebilir 70 serisi. Kusura bakmayın ama öyle. 5070'e mid-high tier dersen ozaman 5070Tİ - 5080 veya 5090 ne oluyor Galaxy Tier falan mı ?5070 mi low-mid tier?
4-5 yıl olarak fazla söylemişim evet, daha yakın bir gelecekte yaşanır bu olay. 4070 iki sene önce çıktı, hala 1440p ultra gaming'de 60fps+ oynatıyor çoğu oyunu. 5070 ya fiyat olarak daha uyguna çıkmalıydı yada VRAM artmalıydı.
Eki Görüntüle 153391
Zaten Nvidia'nın politikası bir sonraki nesile kadar kartın hedef çözünürlüğünde Vram sorunu yaşatmaması. Ondan sonrasında da bazı ayarları kısarak gene Vram kullanımını azaltıp 1440P'de oyun oynayabilirsin ama kartın asıl limiti Saf kas gücü olacak.
Arkadaşlar zaman ayırdığınız ve bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Ek olarak teknoloji kanadında ne düşünüyorsunuz? Açıkcası ben teknoloji kanadında şuan Nvidia'nın önde olduğunu düşünüyorum.
Spartan
Başarılı
Önde zaten. Daha da uzun yıllar önde olacak yıllardan beri yatırım yapıyorlar. İş kanadında sundukları harici her şey 3. parti uygulama ve yazılımlar ile zaten daha iyisi yapılabiliyor o yüzden arada doğru fiyat farkı varsa kullanıma göre AMD gayet rahat tercih edilebilir.Arkadaşlar zaman ayırdığınız ve bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Ek olarak teknoloji kanadında ne düşünüyorsunuz? Açıkcası ben teknoloji kanadında şuan Nvidia'nın önde olduğunu düşünüyorum.
pojadam
Uzman
Bir kere tier işi tamamen öznel, herhangi nesnel bir sıralama yok. Dümdüz 5070 mid tier. 5090 high tier. 5080 ve 5070ti ise mid-high tier kartlar.5070 evet Low-Mid tier olarak geçer. Mid tier'e giriş kartıdır da denebilir 70 serisi. Kusura bakmayın ama öyle. 5070'e mid-high tier dersen ozaman 5070Tİ - 5080 veya 5090 ne oluyor Galaxy Tier falan mı ?
Zaten Nvidia'nın politikası bir sonraki nesile kadar kartın hedef çözünürlüğünde Vram sorunu yaşatmaması. Ondan sonrasında da bazı ayarları kısarak gene Vram kullanımını azaltıp 1440P'de oyun oynayabilirsin ama kartın asıl limiti Saf kas gücü olacak.