Arkadaşlar merhaba,
Yeni topladığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. Sistem yük altındayken veya boştayken, ekran kartının (RTX 5070) güç girişine bağlı olan 12V-2x6 (12VHPWR) kablosuna elimle hafifçe dokunduğumda veya kabloyu oynattığımda sistem aniden siyah ekrana düşüyor. Bu esnada ekran kartı fanları %100 hızla dönmeye başlıyor. Sistemi tekrar açabilmek için PSU şalterini kapatıp açmam gerekiyor, ancak o şekilde görüntü geliyor.
Sistem Bileşenlerim:
Yeni topladığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. Sistem yük altındayken veya boştayken, ekran kartının (RTX 5070) güç girişine bağlı olan 12V-2x6 (12VHPWR) kablosuna elimle hafifçe dokunduğumda veya kabloyu oynattığımda sistem aniden siyah ekrana düşüyor. Bu esnada ekran kartı fanları %100 hızla dönmeye başlıyor. Sistemi tekrar açabilmek için PSU şalterini kapatıp açmam gerekiyor, ancak o şekilde görüntü geliyor.
Sistem Bileşenlerim:
- GPU: RTX 5070
- İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
- Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
- RAM: Patriot 32 GB DDR5
- SSD: 2TB Kioxia Exceria Pro
- PSU: Corsair RM750e 80 Plus Gold ATX 3.0 (PSU üzerinde doğrudan 12V-2x6 girişi yok, PSU'nun kendi içinden çıkan çevirici/modüler kabloyu kullanıyorum.) Kabloyu yuvaya tam oturduğundan emin olacak şekilde ("tık" sesini duyarak) taktım. Sizce bu durum ekran kartının güç girişindeki bir temassızlıktan mı yoksa PSU kablosundan mı kaynaklıdır? 30 günlük iade sürecim devam ediyor, sizce kartı veya kabloyu iade etmeli miyim?
Şimdiden teşekkürler.