Jenny

Gelişen
Arkadaşlar merhaba,
Yeni topladığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. Sistem yük altındayken veya boştayken, ekran kartının (RTX 5070) güç girişine bağlı olan 12V-2x6 (12VHPWR) kablosuna elimle hafifçe dokunduğumda veya kabloyu oynattığımda sistem aniden siyah ekrana düşüyor. Bu esnada ekran kartı fanları %100 hızla dönmeye başlıyor. Sistemi tekrar açabilmek için PSU şalterini kapatıp açmam gerekiyor, ancak o şekilde görüntü geliyor.

Sistem Bileşenlerim:

• GPU: RTX 5070
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
  • RAM: Patriot 32 GB DDR5
  • SSD: 2TB Kioxia Exceria Pro
  • PSU: Corsair RM750e 80 Plus Gold ATX 3.0 (PSU üzerinde doğrudan 12V-2x6 girişi yok, PSU'nun kendi içinden çıkan çevirici/modüler kabloyu kullanıyorum.) Kabloyu yuvaya tam oturduğundan emin olacak şekilde ("tık" sesini duyarak) taktım. Sizce bu durum ekran kartının güç girişindeki bir temassızlıktan mı yoksa PSU kablosundan mı kaynaklıdır? 30 günlük iade sürecim devam ediyor, sizce kartı veya kabloyu iade etmeli miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,
Yeni topladığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. Sistem yük altındayken veya boştayken, ekran kartının (RTX 5070) güç girişine bağlı olan 12V-2x6 (12VHPWR) kablosuna elimle hafifçe dokunduğumda veya kabloyu oynattığımda sistem aniden siyah ekrana düşüyor. Bu esnada ekran kartı fanları %100 hızla dönmeye başlıyor. Sistemi tekrar açabilmek için PSU şalterini kapatıp açmam gerekiyor, ancak o şekilde görüntü geliyor.

Sistem Bileşenlerim:

• GPU: RTX 5070
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
  • RAM: Patriot 32 GB DDR5
  • SSD: 2TB Kioxia Exceria Pro
  • PSU: Corsair RM750e 80 Plus Gold ATX 3.0 (PSU üzerinde doğrudan 12V-2x6 girişi yok, PSU'nun kendi içinden çıkan çevirici/modüler kabloyu kullanıyorum.) Kabloyu yuvaya tam oturduğundan emin olacak şekilde ("tık" sesini duyarak) taktım. Sizce bu durum ekran kartının güç girişindeki bir temassızlıktan mı yoksa PSU kablosundan mı kaynaklıdır? 30 günlük iade sürecim devam ediyor, sizce kartı veya kabloyu iade etmeli miyim?

Şimdiden teşekkürler.
“PSU’yu iade edip, 12VHPWR çıkışına sahip en az 750W bir PSU alarak test ediniz. Gönlünüz rahat etmiyor ise her ikisini de iade edip yenilerini alabilirsiniz.” “Sorununuz büyük ihtimalle temas kaynaklıdır. Kabloya dokunduğunuzda anlık voltaj değişimi meydana geliyor ve bu da ekranın kapanmasına yol açıyor.”

Evet arkadaşlar sorun kablodaymış. Ekran kartının içinde çıkan dönüştürücü ile denedim. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Şu an bilgisayar çalışıyor. Acaba ekran kartı hasar görmüş müdür? Bu olaylar yüzünden. Artifact vb sorunlar yok. Sadece demek istediğim fiziksel zarar görmüş müdür ya da ilerleyen vakitlerde bir sıkıntı çıkarır mı?

Bir şey olmamıştır kart veya PSU emniyet için gücü kesmiştir. Emin olmak istiyorsan konektörü flaşla kontrol et yanık var mı diye. Dönüştürücü PSU'ya tek 8 pinden gidiyorsa öyle kullanmanı tavsiye etmem.

Bir şey olmamıştır kart veya PSU emniyet için gücü kesmiştir. Emin olmak istiyorsan konektörü flaşla kontrol et yanık var mı diye. Dönüştürücü PSU'ya tek 8 pinden gidiyorsa öyle kullanmanı tavsiye etmem.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ekran kartının 12v-2x6 kısmında yani soketinde yanık vb durum yok sadece biraz panik oldum çünkü bu durum 4. başıma geldi 2 tanesi oyun oynarken oldu. Sıkıntı yok diyorsunuz tamamdır.

20260207_120457.webp

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ekran kartının 12V-2x6 kısmında yani soketinde yanık vb durum yok sadece biraz panik oldum çünkü bu durum 4. başıma geldi 2 tanesi oyun oynarken oldu. Sıkıntı yok diyorsunuz tamamdır.

20260207_120457.webp

PSU tarafına 2 tane PCI-e kablosu takılı tek tarafa takmadım doğru yaptım mı?
[/QUOTE]

Solda ki gibi uyguladım psu tarafına 2 tane pcıe kablosu gidiyor
20260207_121148.webp

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ekran kartının 12V-2x6 kısmında yani soketinde yanık vb durum yok sadece biraz panik oldum çünkü bu durum 4. başıma geldi 2 tanesi oyun oynarken oldu. Sıkıntı yok diyorsunuz tamamdır.

20260207_120457.webp

PSU tarafına 2 tane PCI-e kablosu takılı tek tarafa takmadım doğru yaptım mı?

Solda ki gibi uyguladım PSU tarafına 2 tane PCI-e kablosu gidiyor

20260207_121148.webp

[/QUOTE]
Arkadaşlar şimdi 2 oyun da test yaptım CS2 de 1080p Ultra ayarlarda FPS 386 %1 FPS ise 175 düşüyor bazen ve kırmızı şekilde gösteriyor. Ama drop vs yok GPU sıcaklığı 48 derece 2895 MHz ile çalışıyor. 2.oyun ise BF 2042 de GPU kullanımı 97 98 civarı bazen 91 düşüyor nadir drop oluyor GPU kullanımı daha da düşüyor. GPU sıcaklığı 62 derece FPS ise 140 iken %1 FPS 59 düşüyor sizce normal mi iade etmeye gerek var mı?

Son düzenleme: