Merhaba. Geçen ay Sapphire RX 9070 XT Nitro+ ekran kartını aldım. Bunun yanında güç kaynağım 700W idi mecbur değiştirmek zorunda kaldım. 1000W ASUS TUF serisi bir de güç kaynağı aldım. Aldigim gün iadeye vermek zorunda kaldım ekran kartını. İlk çalıştırmada zaten o kadar fazla coil whine sesi vardı. Hemen sonrasında tam 4 oyunda çökme yaşadım bu arada daha önceki ekran kartım RTX 4060 idi. Yani ilk 1 saatte soğuttu hem Sapphire hem AMD. Guc kaynağıda iade ettim bu sebeplerden ötürü. Simdi kafam rahat olsun diye RTX 5070 almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Saf güç falan umurunda da değil bu sorulardan sonra. Bütçem Ti serisine yetmiyor. Dusuncelerinizi okumak isterim. İyi akşamlar.
Detaylar
Kim cevapladı?Bence değerlendirilebilir. Üstüne indirim de yakalarsanız tadından yenmez.Merhaba. Geçen ay Sapphire RX 9070 XT Nitro+ ekran kartını aldım. Bunun yanında güç kaynağım 700W idi mecbur değiştirmek zorunda kaldım. 1000W ASUS TUF serisi bir de güç kaynağı aldım. Aldigim gün iadeye vermek zorunda kaldım ekran kartını. İlk çalıştırmada zaten o kadar fazla coil whine sesi vardı. Hemen sonrasında tam 4 oyunda çökme yaşadım bu arada daha önceki ekran kartım RTX 4060 idi. Yani ilk 1 saatte soğuttu hem Sapphire hem AMD. Guc kaynağıda iade ettim bu sebeplerden ötürü. Simdi kafam rahat olsun diye RTX 5070 almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Saf güç falan umurunda da değil bu sorulardan sonra. Bütçem Ti serisine yetmiyor. Dusuncelerinizi okumak isterim. İyi akşamlar.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Birisi forumda test paylaşmıştı, 9070XT serisinde en çok coil whine yapan Sapphire 9070XT idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu yüzden AMD'ye suç bulmaktansa markaya bulmak gerekli bence. Konuya dönecek olursak bütçeniz yetmiyorsa 5070 alınabilir.
Blackraven
Üstün
İlk olarak 4 oyunda peş peşe çökme yaşamanız normal değil büyük ihtimalle sürücü kurulumlarında yanlış bir işlem yaptınız ama olan olmuş zaten coilwhine olan bir ekran kartını kullanmanın hiçbir mantığı yokmuş. Düzgün bir marka 9070XT'ya şans vermeyecekseniz tek şansınız bu durumda zaten NVIDIA kalıyor. Eğer ikinci el alacaksanız daha iyi tercihler olabilir ama sıfır alacaksanız 5070 el mahkum o bütçedeki tek seçenek.
Yarın için incehesabın gaming gecesini bekliyorum denk gelirse almayı planlıyorumBence değerlendirilebilir. Üstüne indirim de yakalarsanız tadından yenmez.![]()
Hayırlısı olsun hocam. Esenlikler dilerim.Yarın için incehesabın gaming gecesini bekliyorum denk gelirse almayı planlıyorum
Eğer tekrardan herhangi bir marka rx9070xt alırsam yanında yine güç kaynağıda almam gerek olcak.9070xt çok güçlü bir kart en son oyun denememde 351w güç çekti.İlk olarak 4 oyunda peş peşe çökme yaşamanız normal değil büyük ihtimalle sürücü kurulumlarında yanlış bir işlem yaptınız ama olan olmuş zaten coilwhine olan bir ekran kartını kullanmanın hiçbir mantığı yokmuş. Düzgün bir marka 9070XT'ya şans vermeyecekseniz tek şansınız bu durumda zaten NVIDIA kalıyor. Eğer ikinci el alacaksanız daha iyi tercihler olabilir ama sıfır alacaksanız 5070 el mahkum o bütçedeki tek seçenek.
Blackraven
Üstün
Eğer tekrardan herhangi bir marka rx9070xt alırsam yanında yine güç kaynağıda almam gerek olcak.9070xt çok güçlü bir kart en son oyun denememde 351w güç çekti.
Güç kaynağını da mı iade ettiniz? Ne olursa olsun 700W bir güç kaynağı eğer güç kaynağınız ekstrem dandirik değilse 9070XT için yeterli olur zaten. İlla kafam rahat olsun diyorsanız da 9070XT'yi undervolt yaparak çok düşük bir performans kaybı ile güç tüketimini yüksek oranda azaltabilirsiniz.
anilx
Yetkin
Sahibinden'den 4080super ya da 5070ti bakabilirsin 36 38 bandı civarında sıfır ya da 2-4 aylık kart düşürebilirsin, öbür türlü 9070xt al, sıfır 5070 alınmaz
Kernel olmuyor hocam, ya msi afterburnerı açıcaksın sürekli güncellemedir falan ayarlar sürekli gidicek sıkıntı çıkıyor, amd nin driverları zaten rezalet adrenalin çöktümü gitti bütün uc ayarları, çok yaşadım 2 amd kartımda da biri sıfır diğeri sıfıra yakındı, 7800xt'den 5070ti geçtim çok memnunum.Güç kaynağını da mı iade ettiniz? Ne olursa olsun 700W bir güç kaynağı eğer güç kaynağınız ekstrem dandirik değilse 9070XT için yeterli olur zaten. İlla kafam rahat olsun diyorsanız da 9070XT'yi undervolt yaparak çok düşük bir performans kaybı ile güç tüketimini yüksek oranda azaltabilirsiniz.
Blackraven
Üstün
Kernel olmuyor hocam, ya msi afterburnerı açıcaksın sürekli güncellemedir falan ayarlar sürekli gidicek sıkıntı çıkıyor, amd nin driverları zaten rezalet adrenalin çöktümü gitti bütün uc ayarları, çok yaşadım 2 amd kartımda da biri sıfır diğeri sıfıra yakındı, 7800xt'den 5070ti geçtim çok memnunum.
Dediğim gibi undervolt şart değil 700W kartın normal haline de yeter zaten. O ekstre didiklemek isterse diye bir öneriydi, zorunluluk değil. Yoksa kart normal halde çalışmayacak olsa olsun undervolt ile kullanırsın diyecek birisi değilim zaten.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-