yazeii

Çalışkan
Oyunlarda ekran kartı kullanımım hep düşük yüzdelerde, sebebi ne olabilir? Grafik ayarlarında manuel olarak seçili ekran kartım. Hiç %90 seviyelerinde görmedim yani.
  • RTX 5070.
  • Intel Ultra 7 265K.
IMG_1232.webp

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları Yönet > Tercih edilen grafik işlemci ayarlarını kontrol et
“Yüksek performanslı NVIDIA işlemci” seçilimi bak
Sürücü güncel değilse performans düşük olabilir

Ekran görüntüsünde FPS 48–46 civarında muhtemelen oyunda V-Sync açık açıksa kapat.

NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarları yönet > tercih edilen grafik işlemci ayarlarını kontrol et.
“Yüksek performanslı NVIDIA işlemci” seçilimi bak.
Sürücü güncel değilse performans düşük olabilir.

Ekran görüntüsünde FPS 48–46 civarında muhtemelen oyunda V-Sync açık açıksa kapat.

Sürücü güncel ya hatta DDU ile kaldırıp temiz kurulum yaptım, ve V-Sync açık değil.

V-Sync kapalıysa GPU'nun düşük kullanımının sebebi büyük olasılıkla CPU sınırlaması veya oyun motoru optimizasyonu ile ilgili.

Ama bütün oyunlarda böyle hocam, sadece 1 kere tam performans kullandı onda da neden nasıl kullandı bilmiyorum. Aynı yine bu oyundu, FPS'im 170'lere çıktı yani. Oyun arma reforger

NVIDIA Denetim Masası > 3D ayarları yönet > tercih edilen grafik işlemci ayarlarını kontrol et.
“Yüksek performanslı NVIDIA işlemci” seçilimi bak.
Sürücü güncel değilse performans düşük olabilir.

NVIDIA Denetim Masası'na bakıyorumda tercih edilen grafik işlemci ayarı yok?