KickYuunzi

Üyecik
Herkese merhaba.
ASUS GeForce RTX 5070 Prime ekran kartım için yayınlanan son NVIDIA güncellemesini yaptıktan sonra ciddi bir sorunla karşılaştım. Güncelleme öncesinde 6 aydır sorunsuz kullandığım çift monitörlü kurulumumda, ikinci monitörün çözünürlüğü bozuldu ve Windows görüntü ayarları kısmında monitöre dair hiçbir seçenek görünmemeye başladı.
Sistemde "NV - Failsafe" hatası alıyorum. Sorunu çözmek için şu adımları denedim ancak sonuç değişmedi:
  • DDU ile sürücüleri tamamen kaldırıp temiz kurulum yaptım.
  • Bilgisayara format attım.
Her iki monitörüm de DisplayPort kablosu ile bağlı. Güncelleme sonrası tetiklenen bu hatayı nasıl giderebilirim? Benzer bir sorun yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

IMG-20260311-WA0012.webp

IMG_20260311_010010.webp

Kural 1: Asla yeni çıkan güncellemelerin ilk kurbanı olma. Eğer DLSS 4.5 gibi özelliklere çok fazla ihtiyacınız yok ise deneysel özellik içermeyen 577 sürümü gayet stabil duruyor onu deneyebilirsiniz. 595.79 sürümüne güncellediniz sanırım? Şu anlık sorunlar olması normal. İlerleyen zamanda çözülür. Format sonrası son sürüm NVIDIA Driver mı kurdunuz?

Kural 1: Asla yeni çıkan güncellemelerin ilk kurbanı olma. Eğer DLSS 4.5 gibi özelliklere çok fazla ihtiyacınız yok ise deneysel özellik içermeyen 577 sürümü gayet stabil duruyor onu deneyebilirsiniz. 595.79 sürümüne güncellediniz sanırım? Şu anlık sorunlar olması normal. İlerleyen zamanda çözülür. Format sonrası son sürüm NVIDIA Driver mı kurdunuz?
Evet yeniden nvidia driveri kurdum, ama bu sefer farklı bir Web Sitesinden indirdim ama yine aynı sorun oldu, bir tavsiyeniz var mı? Güvenli mod'da 2. Monitörüm 180 Hz akıcı şekilde çalışıyor ama normal kullanım da ekranımı kullanamıyorum. NV-Fail safe mod da kalmaya devam ediyor.