9800X3D almam muhtemel, Intel'in sıcaklık ve güç tüketimi sorunu yüzünden, Intel'in fareyi etkilediği konusu gerçek, Intel'in tek çekirdek performansından dolayı daha iyi bir mouse hissiyatı görülür fakat dediğim gibi bunu sadece profesyoneller anlar. Zaten Prosettings'den insanların kullandığı işlemcilere bakarsanız anlarsınız. Mouse hissiyatı benim için de bir tık bahane aslında, Render vs ve bu zamana kadar Intel kullandığımdan dolayı 14900K tercih etmiştim.Elo nedir? Bende ciddi bir şekilde oynuyorum ve Intel'in fareyi etkilediği vs yok. Oyun içi MS değerleri büyük ihtimal yakındır. Fakat AMD ekran kartlarının gecikme konusunda daha kötü olduğu için bende NVIDIA kullanıyorum. İşlemci tarafında böyle bir şey en azından şu anlık yok. 9800X3D alın geçin.
Detaylar
Kim cevapladı?Eski AMD'li sistemlerde dediğin olabilir ama X3D gibi işlemcilerde fark gerçekten yok. Yine de siz bilirsiniz.9800X3D almam muhtemel, Intel'in sıcaklık ve güç tüketimi sorunu yüzünden fakat Intel'in fareyi etkilediği konusu gerçek, Intel'in tek çekirdek performansından dolayı daha iyi bir mouse hissiyatı görülür fakat dediğim gibi bunu sadece profesyoneller anlar. Zaten Prosettings'den insanların kullandığı işlemcilere bakarsanız anlarsınız. Mouse hissiyatı benim için de bir tık bahane aslında, Render vs ve bu zamana kadar Intel kullandığımdan dolayı 14900K tercih etmiştim.
Bu kararı kim veriyor hocam? 3090 > 5070 mi oluyor sizin kafanızda anlamadım. 50 serisinin alt segmenti 5070 diyebilirsiniz ki yine katılmayacağım noktalar var.RTX xx70/Ti/Super "orta" seviye, xx80/Ti/Super "orta/üst" seviye,
xx90 veya üstü "üst" seviye.
Maalesef üst düzey bir ekran kartı değildir kendileri..
Son düzenleme:
ElderAssassin
Yetkin
3090 ile 5070 arasında nesil farkı varBu kararı kim veriyor hocam? 3090 > 5070 mi oluyor sizin kafanızda anlamadım. 50 serisi için alt segment diyebilirsiniz ki yine katılmayacağım noktalar var.
3090 2.Nesil RTX ekran kartı, 5070 4.Nesil RTX ekran kartı.
Önemli olan nesil tabii ki de. 5070 3090'dan daha güçlüdür ancak bu 3090'ın 5070'den daha üst düzey bir ekran kartı olduğunu değiştirmiyor.
Dediğim gibi bu benim için bir tık bahane, sistemi aldıktan sonra arenaya çıkmayacağım, render performansı ve bu zamana kadar Intel kullandığımdan dolayı 14900K seçmiştim,Dediğiniz mouse muhabbetini lütfen kanıtlar mısınız ya da herhangi bir kaynak atar mısınız? Yani uzun süredir bu işi yapan kişilerin bile anlamayacağı bir şey yazmışsınız.
Son düzenleme:
4k monitor kullanimi %5'in altindaydi istatistiklerde en son baktigimda. %70lerde 1080p ve %20lerde 2k oranina gore 5070 ust seviye sayilir. 80,90 zaten azınlık kartlari kiyaslama yaparken onlari dusunmemek lazim.Eski AMD'li sistemlerde dediğin olabilir ama X3D gibi işlemcilerde fark gerçekten yok. Yine de siz bilirsiniz.
Bu kararı kim veriyor hocam? 3090 > 5070 mi oluyor sizin kafanızda anlamadım. 50 serisinin alt segmenti 5070 diyebilirsiniz ki yine katılmayacağım noktalar var.
Ama performans olarak ciktigi sene icinde 2k-60 verememeye basladi. Bu yuzden alt sinif derim.
Dediğim gibi bu benim için bir tık bahane, sistemi aldıktan sonra arenaya çıkmayacağım, render performansı ve bu zamana kadar Intel kullandığımdan dolayı 14900K seçmiştim, kaynak olarak en profesyonellerinden:
Bu adamlara kim para akıtırsa o ürünü övüyorlar. Tercihleri yoktur demiyorum ama sponsor ürünlerini kullanıyorlar. Zamanla da buna alışıyorlar. Ayrıca Intel bu konuda çok daha reklam odaklı bir firma. Yani iş ortakları vb. sırf kendi ürünü kullanılsın diye paranın kesesini açıyor. Götümden hissiyat uydurdum deyin dürüstçe gerek yok böyle şeylere.
Neyse bari sorunlu olanlarını almayın. Videolara ve forumdaki yorumlara bakın. Sonra yok oyunumda FPS düşüyor diye gezmeyin. Unreal Engine 5 tarafındaki sorunlarını Steam forumlarında okumaktan ben bıktım. Alıyorsanız bari sorunlu olanları araştırın öyle Intel alın.
Son düzenleme:
Dediğim gibi bu benim için bir tık bahane, sistemi aldıktan sonra arenaya çıkmayacağım, render performansı ve bu zamana kadar Intel kullandığımdan dolayı 14900K seçmiştim, kaynak olarak en profesyonellerinden:
Büyük ihtimal geçmişte böyle bir durum vardı. Şu an böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Olsa hissederim bende.
Biraz eski bir haber ama x3d ile beraber bazi seyler degisti bu gercek.
Katılmıyorum hocam.3090 ile 5070 arasında nesil farkı var
3090 2.Nesil RTX ekran kartı, 5070 4.Nesil RTX ekran kartı.
Önemli olan nesil tabii ki de. 5070 3090'dan daha güçlüdür ancak bu 3090'ın 5070'den daha üst düzey bir ekran kartı olduğunu değiştirmiyor.