Bütçe çok önemli sistem toplarken. Özellikle belirtirsen, çok güzel öneriler gelecektir.

F/P sistem istediğine göre min bütçe ile sorun çıkarmayacak bir 5070 sistem istediğini düşünüyorum. Çok bütçeye bağlı kalmamak gerek. 5070'e 9700X'de koyabilirsin fakat bu F/P oranını düşürür bu yüzden F/P olarak en mantıklı seçenek 5070 7500f/7600. Parça kaliteside aynı şekilde eğer parça kalitesini arttırırsan fiyat artar performans aynı kalacağından oran yine düşer. Bu yüzden sorun yaratmayacak kadar parça kalitesini düşürmek yeterlidir eğer F/P bir sistem isteniyorsa.

F/P sistem istediğine göre min bütçe ile sorun çıkarmayacak bir 5070 sistem istediğini düşünüyorum. Bu yüzden çok bütçeye bağlı kalmamak gerek.
Hocam genelde F/P sistemlerde parçalardan kısıyorlar. Mesela 5070 koyup işlemciden kısabiliyorlar. Youtube'dan benim attığım tarz videolara bakarsanız güzel bir sistem toplarsınız.

Hocam genelde F/P sistemlerde parçalardan kısıyorlar. Mesela 5070 koyup işlemciden kısabiliyorlar. YouTube'dan benim attığım tarz videolara bakarsanız güzel bir sistem toplarsınız.

Tabii ki kısılacak ama 14400F ve 7500F altına asla düşülmesinden taraf değilim. Dediğim gibi düşülecek fakat sorun yaratmayacak kadar düşülecek.