RTX 5070 mi, ikinci el RTX 3080 Ti mı?

Ucuza 3080 Tİ bulursan ondan uzak durman gerekiyor. Ben bir hata düşüp 1.5 sene önce düz 3080 satın aldım 12.000 TL'e. Ve tahmin edebileceğin üzere miningli çıktı hotspot 110 derece altına inmiyordu bakımlara ramen. O yüzden 5070 al geç kafan rahat olsun.

3090Tİ tercih ederim 5070 almaktansa.
Nvidiada 90 serileri baya performanslı ve uzun soluklu giden serilerdir.

RTX 30 serisinxe güçlü kartlar var ama ne kadar yukarı çıkarsan o kadar sapıtıyorlar.
1- Kart bakımı ne durumda?
2- Mining'e bulaştı mı?
3- 3080 ve sonrası AiB modeli önemli. O dönemlerde sıcaklıklar çok daha yüksekti. Gidip Ventus gibi low tier ürünler alınmamalı.
4- Güç tüketimi, günümüze kıyasla çok yüksekti. Her PSU'ya gitmeyebilir.
5- RTX 50 ile gelen MFG, NR, DLSS 4 gibi olaylar, GPU'nun Max ömrünü inanılmaz ciddi arttırıyor. RTX 3070 kullanan birisi olarak söyluyorum. Sırf bu oyuncaklar yüzünden RTX 6070 için pusuya yattım.

Kısacası dertsiz, tasasız RTX 5070 daha iyi. Hatta ikinci el 5070 bulursan o da olur. Millrt pek farkında değil ama Inno3D Twin X2'ler 5070'i çok iyi tutar. İki fanli vr markası yok sanıldığından göz önünde değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…