İkinci el fiyatları 20.000-25.000 TL civarında dolaşan RTX 3080 Ti mı, yoksa 50.000 TL civarında sıfır RTX 5070 mi tercih edilmeli?

RTX 3080 Ti tarafında bu bütçeyle daha üst seviye modeller alınabiliyor. RTX 5070 tarafında ise genellikle giriş seviyesi modeller bulunuyor.

İkinci el almaktan, bozulma vb. sebeplerden dolayı biraz çekiniyorum. İkinci el alışverişini daha güvenli hâle getirmenin bir yolu var mı?

DLSS, Frame Generation gibi özellikler benim için önemli değil. 1440p oyun performansı ve çeşitli görüntü işleme yazılımları için biraz saf güç istiyorum.

İşlemci olarak Ryzen 7 5700X3D kullanıyorum.
Ucuza 3080 Tİ bulursan ondan uzak durman gerekiyor. Ben bir hata düşüp 1.5 sene önce düz 3080 satın aldım 12.000 TL'e. Ve tahmin edebileceğin üzere miningli çıktı hotspot 110 derece altına inmiyordu bakımlara ramen. O yüzden 5070 al geç kafan rahat olsun.

RTX 30 serisinxe güçlü kartlar var ama ne kadar yukarı çıkarsan o kadar sapıtıyorlar.
1- Kart bakımı ne durumda?
2- Mining'e bulaştı mı?
3- 3080 ve sonrası AiB modeli önemli. O dönemlerde sıcaklıklar çok daha yüksekti. Gidip Ventus gibi low tier ürünler alınmamalı.
4- Güç tüketimi, günümüze kıyasla çok yüksekti. Her PSU'ya gitmeyebilir.
5- RTX 50 ile gelen MFG, NR, DLSS 4 gibi olaylar, GPU'nun Max ömrünü inanılmaz ciddi arttırıyor. RTX 3070 kullanan birisi olarak söyluyorum. Sırf bu oyuncaklar yüzünden RTX 6070 için pusuya yattım.

Kısacası dertsiz, tasasız RTX 5070 daha iyi. Hatta ikinci el 5070 bulursan o da olur. Millrt pek farkında değil ama Inno3D Twin X2'ler 5070'i çok iyi tutar. İki fanli ve markası yok sanıldığından göz önünde değil.

Türkiyenin 2el ilan sitelerini bilmiyorum hangisi güvenli. Sadece mantıklı tercihimi söyledim.
Azerbaycan piyasasında 5070 ten daha da ucuza satılıyor 2 el 3090Ti kartlar.
Ben yine de 5070'ten yanayım. Türkiye'de zaten 3090Ti ilanı neredeyse hiç yok. Bulunsa bile mining çıkması olma olasılığı çok yüksek.

Ben yine de 5070'ten yanayım. Türkiye'de zaten 3090Ti ilanı neredeyse hiç yok. Bulunsa bile mining çıkması olma olasılığı çok yüksek.
Benim 2 3090'da miningli ama kısa süre yapılmış ve temizdi, ufak tefek tozlanma vardı. Mining'i bilen birisi yapıyorsa çok sorun olmuyor. Jelatinlerini ben çıkardım, sıfır gibiydi.

Benim 2 3090'da miningli ama kısa süre yapılmış ve temizdi, ufak tefek tozlanma vardı. Mining'i bilen birisi yapıyorsa çok sorun olmuyor. Jelatinlerini ben çıkardım, sıfır gibiydi.
Kısa süre yapıldıysa pek bir şey olmaz zaten. Bilen biri yapsa ne olacak hocam VRAM'ler "bilen biri yapıyor az ısınalım" mı diyecek. Mining miningtir.