Hocam 3000 serisine bakmayın derken anlayamadım, o zaman 5000mi bakayım? AMD'ye bakmak isterim ama çalıştığım uygulamalar kesin OptiX kullanıyor.
Anlamayacak bir şey yok; 6 yıl eski kart ısınır, fazla güç çeker, sürekli undervolt uğraşılmaz. Diğer kart 5070 canavar gibi, rahat kullanırsınız.

3080 Ti'ın GDDR6X kullandığını ve oldukça sıcak çalıştığını da unutmamak gerekli, doğal olarak kartın ömrünü azaltıyor. Mining riskini vs. göz önünde bulundurunca da mantıklı bir kart olmaktan çıkıyor açıkçası. Görüntü işleme yazılımları için de yine 5070 daha mantıklı diye düşünüyorum. Tam olarak kartı ne için ve hangi programlarla kullanmayı planlıyorsunuz? Bunu bilirsek yönlendirmek daha rahat olur diye düşünüyorum.
Hocam 3D programları var, OptiX'ten yararlanıyor yani net NVIDIA olmak zorunda. Saf performans önemli. Onun dışında kullandığım yazılım bize ait o açıdan detay veremiyorum ancak saf performans önemli tekrardan. En iyi NVIDIA kartlarla çalışıyor. Oyun için v.b. de kullanırım. Grafik delisi değilim tabiki ancak 3060Ti'den çıktığımda biraz daha yüksek grafiklerde oynamak isterim.

Anlamayacak bir şey yok; 6 yıl eski kart ısınır, fazla güç çeker, sürekli undervolt uğraşılmaz. Diğer kart 5070 canavar gibi, rahat kullanırsınız.
Haklısınız hocam, olay dediğiniz gibi. Tek aklıma takılan konu 5070 fiyatlarının inanılmaz şişmiş olması. Bir kaç ay önce olsa 30-35 bin liraya bu konuyu açmam bile. Şimdi 50 bin en az ve alt modeller için.

5070 al geç, ikinci el birkaç yıllık kartları sıfırdan pahalıya satıyorlar. Kart problemli çıksa garantisi olmayacak, başın ağrımaz en azından.
İkinci el 4080 serisi kartları 40-50 binden ilana girmişler, 60 bine de vardı...

Hocam 3D programları var, OptiX'ten yararlanıyor yani net NVIDIA olmak zorunda. Saf performans önemli. Onun dışında kullandığım yazılım bize ait o açıdan detay veremiyorum ancak saf performans önemli tekrardan. En iyi NVIDIA kartlarla çalışıyor. Oyun için v.b. de kullanırım. Grafik delisi değilim tabiki ancak 3060Ti'den çıktığımda biraz daha yüksek grafiklerde oynamak isterim.

Haklısınız hocam, olay dediğiniz gibi. Tek aklıma takılan konu 5070 fiyatlarının inanılmaz şişmiş olması. Bir kaç ay önce olsa 30-35 bin liraya bu konuyu açmam bile. Şimdi 50 bin en az ve alt modeller için.
Maalesef öyle; ekonomi, fiyat konusu ülkenin genel sorunu. O kısımda bir şey yapamayız.

Hocam 3D programları var, Optix'ten yararlanıyor yani net NVIDIA olmak zorunda. Saf performans önemli. Onun dışında kullandığım yazılım bize ait o açıdan detay veremiyorum ancak saf performans önemli tekrardan. En iyi NVIDIA kartlarla çalışıyor. Oyun için vb. De kullanırım. Grafik delisi değilim tabii ki ancak 3060 Ti'den çıktığımda biraz daha yüksek grafiklerde oynamak isterim.

Anladım hocam, açıkçası aynı nesilde sıkışıp kalmak ilerleyen zamanda canınızı sıkar diye düşünüyorum. OptiX'ten yararlandığınıza göre de RT çekirdekleri, Tensor çekirdekleri ve CUDA çekirdeklerini aktif kullanıyorsunuz. Nesil farkından dolayı da 5070'te çok daha güçlü ve yeni nesil çekirdekler var, bu da kullanacağınız yazılımda size oldukça performans artışı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Yüksek grafiklerle oynamak isteyeceğinizi söylemişsiniz ama yüksek grafik istiyorsanız 5070 şart gibi biraz artık. Siz istemeseniz de DLSS ve MFG açmak zorunda kalacaksınız muhtemelen. Fiyatlar çok uçuk durumda evet ancak 5070 daha mantıklı, keşke birkaç hafta önce alsaymışsınız.