SMT kapatıp test etmiştim fakat sonuç değişmemişti. Sadece fark yaratan ayarlar Nebi Akgün'ün videoda verdiği ram ayarlarıydı onda da 1 gün stabil oynadım ertesi gün oyundan atma ve sistemin reset atma gibi problemleriyle karşılaşınca DOCP Tweaked'a aldım, yine stabil oynarken bir anda stutter yapmaya başladı. Ne yaptıysam düzeltemedim.
Az önce BIOS'ta Docp Tweaked alıp işlemciye -20 negatif, saat hızına da +100 verdim ve oyuna girdim fps 200 iken %1 fps 188 gibi kısa aralıklara düştü fakat yine ara ara bir anda %1 fps olduğu yerine 40-50 fps altına düşüyor ama takılma yapmıyor. Cyberpunk'ta test yaptım, 75 fps alırken %1 fps 55-60 civarlarında seyrediyor fakat arada sırada %1 fps 25-30 civarlarına düşüyor. O kadar lanet bir problem ki neden kaynaklı olduğunu da çözemiyoruz.
Latencymon'da yaptığım testlerde depolama cihazlarıyla ilgili olan değerler yüksek çıkmıştı onu düzelttim sonrasında da dxgkrnl.sys, nvlddmk.sys gibi nvidia'nın ve microsoft'un grafik sürücüleriyle ilgili sonuçlar yüksek çıktı.