glorfindel

Çalışkan
Yaklaşık 20 gün önce sistem topladım. Konfor alanımdan çıkmamak için NVIDIA tercih ettim fakat tercihimden sonra AMD'nin 90xx serisinde yazılımsal problemlerini çok iyi oranda çözdüğünü ve RX 9070 XT'nin ham güç olarak RTX 5070 Ti seviyesinde olduğunu öğrendim. Bu kadar fark beklemiyordum. Sizce kart daha henüz yeniyken satıp RX 9070 XT'ye geçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer iş ile ilgili bir şey yapmıyorum, MFG ve CUDA ile işim yok diyorsanız, satarken 26-27K civarını bulabiliyorsanız, mantıklı. Çünkü zaten başta almak isteseniz dahi 4-5 fazla verecektiniz. Yine 4-5 fazla verip alırsınız. Sadece macera ve deneyim yaşamış olursunuz. RT konusunda bile neredeyse eşitlendikleri söylentisi var. Ayın 10'unda FSR Redstone çıkıyor, orada RT'nin ne seviyeye geldiğini öğreneceğiz. En büyük kazanç 12 GB VRAM'den 16 GB VRAM'e çıkış olur.

5070 gayet iyi kart fakat zarar etmeden (veya cüzî farkla) geçebilecekseniz neden daha iyi kartınız olmasın ki? Hem VRAM işi de biraz daha rahatlar 12'den 16'ya dönünce.

Çok fark vermeden geçebiliyorsanız olur. NVIDIA’da da yazılımsal sorunlar arttı artık eskisi gibi değil.

Yaklaşık 20 gün önce sistem topladım. Konfor alanımdan çıkmamak için NVIDIA tercih ettim fakat tercihimden sonra AMD'nin 90xx serisinde yazılımsal problemlerini çok iyi oranda çözdüğünü ve RX 9070 XT'nin ham güç olarak RTX 5070 Ti seviyesinde olduğunu öğrendim. Bu kadar fark beklemiyordum. Sizce kart daha henüz yeniyken satıp RX 9070 XT'ye geçmeli miyim?

Hocam gecmene gerek yok ileri zamanda 5070 Super veya 5070 Ti super dusunebilirsiniz ben öyle yaptim ve AMD tarafina hiç guvenmiyorum hem eski bellek teknolojisini kullaniyorlar hem de her konuda NVIDIA'dan cok gerideler.