Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Yeni aldığım sistemde anlık siyah ekran problemi yaşıyorum. 1 saniye sürüp düzeliyor. Normal kullanımda 1-2 kere oluyordu şimdi oyun oynarken de olmaya başladı. NVIDIA'nın Cleanup Tool'u ile sürücüyü silip tekrar kurmayı denedim ama değişen bir şey olmadı. DDU kullanamıyorum tuhaf bir sebepten ötürü güvenli modda şifre kısmında işletim sistemi takılıyor.

Ekran kartı: NVIDIA RTX 5070
Sürücü sürümü: 577.00
Bağlantı: DisplayPort 1.4
Monitör: TUF Gaming VG34VQL3A Curved Gaming Monitor
Yenileme hızı: 165 Hz

1753533802120.webp

1753533837494.webp

1753533859897.webp

Çözüm
BIOS'a girip dahili GPU'yu kapatın, sonra AMD cleanup uygulaması ile AMD sürücüsünü kaldırın bir de bu şekilde test edin.

BIOS arama kısmına Integrated Graphics yazıp o ayarı disable yapın, f10'a basıp kaydedip çıkın.
BIOS'a girip dahili GPU'yu kapatın, sonra AMD cleanup uygulaması ile AMD sürücüsünü kaldırın bir de bu şekilde test edin.

BIOS arama kısmına Integrated Graphics yazıp o ayarı disable yapın, f10'a basıp kaydedip çıkın.

Çözüm
RTX 5070 Ti ile aynı sorun bende de mevcut. Oyundan çıkıp masaüstüne döndüğümde 1 2 saniyeliğine siyah ekran oluyor ve geri düzeliyor. 1 saat önce bilgisayarı açtım, Chrome'a girdim, YouTube açtım ve yine 1 2 saniyeliğine siyah ekrana düştüm. Sorun Driver kaynaklı. Umarım düzelir.

RTX 5070 Ti ile aynı sorun bende de mevcut. Oyundan çıkıp masaüstüne döndüğümde 1 2 saniyeliğine siyah ekran oluyor ve geri düzeliyor. 1 saat önce bilgisayarı açtım, Chrome'a girdim, YouTube açtım ve yine 1 2 saniyeliğine siyah ekrana düştüm. Sorun Driver kaynaklı. Umarım düzelir.

Marix'in önerdiği yöntemi denedim entegre ekran kartını kapatıp, AMD sürücüsünü temizleyerek henüz bir siyah ekran problemi yaşanmadı 1-2 gün daha test edeceğim eğer yaşanmazsa çözüm bu gibi. Eğer bu da olmazsa belki de sorun sürücü kaynaklı olabilir evet.

Marix'in önerdiği yöntemi denedim entegre ekran kartını kapatıp, AMD sürücüsünü temizleyerek henüz bir siyah ekran problemi yaşanmadı 1-2 gün daha test edeceğim eğer yaşanmazsa çözüm bu gibi. Eğer bu da olmazsa belki de sorun sürücü kaynaklı olabilir evet.
Ben BIOS'tan entegre GPU'yu kapalı kullanıyorum aldığım günden beri. Fakat sorunumu çözmedi.

Ben BIOS'tan entegre GPU'yu kapalı kullanıyorum aldığım günden beri. Fakat sorunumu çözmedi.

Yukarda önerdiği diğer metotları denediniz mi entegre ekran kartını kapattığımdan beri henüz bende siyah ekran problemi oluşmadı ayrıca dün yeni bir sürücü daha yayınlandı. Bir kaç gün daha problem ile karşılaşmazsam entegreyi çözüm olarak işaretleyeceğim.

Yukarda önerdiği diğer metotları denediniz mi entegre ekran kartını kapattığımdan beri henüz bende siyah ekran problemi oluşmadı ayrıca dün yeni bir sürücü daha yayınlandı. Bir kaç gün daha problem ile karşılaşmazsam entegreyi çözüm olarak işaretleyeceğim.
Bende herhangi bir AMD Sürücüsü yüklü değil. Windows 11'i formatlamadan önce BIOS'tan kapattım, format atarkende internet bağlantısını kestim belki Windows update üzerinden AMD sürücüsü falan indirir diye. Nvidia sürücüsünü kurduktan sonra Windows Update'de yaptım.

Siz konuyu çözüm olarak yapabilirisiniz. Bende hem flicker hem siyah ekran sorunu mevcuttu. Konusunu açtım oradan devam ediyorum. 12 Ağustos sürücüsünü dün kurdum, Flicker sorunu düzelmiş gözüküyor. Şuanda herhangi bir Flicker olmadı. Siyah ekranda almadım henüz. Detaylı olarak test edik o konuyu da çözüm olarak işaretleyeceğim.