S.Kaan
Üyecik
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda bir süredir oyunlarda tekrarlayan yeniden başlama sorunları yaşıyorum. Sorunun kaynağını bulamadım. Özellikle Battlefield V ve Combat Arms Classic oyunlarında meydana geliyor.
Sistem özelliklerim:
Oyun oynarken bilgisayar doğrudan yeniden başlıyor veya siyah ekran veriyor. Sorun yalnızca tek bir oyuna özgü görünmüyor.
Şimdiye kadar yaptığım işlemler ve testler:
Geçmişte Windows Olay Görüntüleyicisi'nde Kernel-Power 41, nvlddmkm Event 153 ve Windows güvenilirlik geçmişinde LiveKernelEvent 141 kayıtları gördüm.
Bazı mavi ekran dökümlerinde nvlddmkm.sys ile ilişkili hatalar bulunurken, başka bir dökümde IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xA) hatası görülüyor. Her donma olayında mavi ekran veya minidump oluşmuyor.
Bilgisayarımda bir süredir oyunlarda tekrarlayan yeniden başlama sorunları yaşıyorum. Sorunun kaynağını bulamadım. Özellikle Battlefield V ve Combat Arms Classic oyunlarında meydana geliyor.
Sistem özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
- Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 5070 12 GB
- Anakart: ASUS PRIME B650M-R
- RAM: Corsair 16 GB (2×8 GB) DDR5
- Güç kaynağı: MSI MAG A750BN PCIE5 750 W 80+ Bronze
- SSD: MLD M700 1 TB M.2 NVMe
- İşlemci soğutucusu: MSI 240 mm sıvı soğutma
- İşletim sistemi: Windows 11 Pro
- BIOS: 3881
Oyun oynarken bilgisayar doğrudan yeniden başlıyor veya siyah ekran veriyor. Sorun yalnızca tek bir oyuna özgü görünmüyor.
Şimdiye kadar yaptığım işlemler ve testler:
- BIOS'u 3881 sürümüne güncelledim ve varsayılan ayarları kullandım.
- RAM'i EXPO kapalı şekilde 4800 MT/s'de denedim.
- Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp NVIDIA 595.97 WHQL sürümüne geçtim. Önceki 617.42 sürücüsüne kıyasla bir süre daha iyi sonuç aldım ancak sorun tamamen ortadan kalkmadı.
- Ekran kartının Power Limit değerini %70'e düşürerek denedim. Bazı oturumlarda daha kararlı çalıştı ancak bunun sorunu kesin olarak çözdüğünü söyleyemiyorum.
- PCIe bağlantısını Gen4'e zorlayarak denedim; sorun devam etti.
- OCCT 3D Adaptive ve Power testlerini, ayrıca FurMark testini çalıştırdım. Bu testler sırasında asla çökme yaşamadım.
- Sıcaklıklarda sorunu açıkça açıklayan aşırı bir değer görmedim.
- Ekran kartının 16 pin güç bağlantısını daha önce kontrol edip tam oturmasını sağladım.
Geçmişte Windows Olay Görüntüleyicisi'nde Kernel-Power 41, nvlddmkm Event 153 ve Windows güvenilirlik geçmişinde LiveKernelEvent 141 kayıtları gördüm.
Bazı mavi ekran dökümlerinde nvlddmkm.sys ile ilişkili hatalar bulunurken, başka bir dökümde IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xA) hatası görülüyor. Her donma olayında mavi ekran veya minidump oluşmuyor.