8GB RTX 4060 Ti kullanıcısıyım Forza'da VRAM sıkıntısı yaşıyorum. 16GB RTX 5060 Ti geçmeyi düşünmüştüm sonra birisi o fiyatı ona vereceğine 5070 al dedi. 12GB olması konusunda VRAM açısından beni yine ikilemde bırakmıştı. Sadece Forza için değil, MW4, GTA 6 gibi oyunlar içinde ileri dönük olarak düşünüyorum. Sizce mantıklı bir yükseltme mi olur? Yoksa bekleyim mi? 40xx serisinde üst kartlara bak diyenler olacaktır fakat zaten 40xx serisi kullanırken tekrar 40xx karta geçmek pek fark yaratmaz gibi hissettiriyor. Bütçeme göre OLED kombosu yapmak istiyorum birde 2K'da 5070 beni üzer mi bahsettiğim oyunlarda sizce ne yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Ekran kartına ayrı, monitöre ayrı konu açın. Destek olalım.8GB RTX 4060 Ti kullanıcısıyım Forza'da VRAM sıkıntısı yaşıyorum. 16GB RTX 5060 Ti geçmeyi düşünmüştüm sonra birisi o fiyatı ona vereceğine 5070 al dedi. 12GB olması konusunda VRAM açısından beni yine ikilemde bırakmıştı. Sadece Forza için değil, MW4, GTA 6 gibi oyunlar içinde ileri dönük olarak düşünüyorum. Sizce mantıklı bir yükseltme mi olur? Yoksa bekleyim mi? 40xx serisinde üst kartlara bak diyenler olacaktır fakat zaten 40xx serisi kullanırken tekrar 40xx karta geçmek pek fark yaratmaz gibi hissettiriyor. Bütçeme göre OLED kombosu yapmak istiyorum birde 2K'da 5070 beni üzer mi bahsettiğim oyunlarda sizce ne yapmalıyım?
Alacağım monitöre karar verdim de ekran kartı muamma açıyorum onun için konu şimdi.Ekran kartına ayrı, monitöre ayrı konu açın. Destek olalım.
Temmuz ayında almıştım ben. O zamanlar 28 bin lira filan idi galiba. Vatan'dan sıfır aldım.
Farkındaysanız tam sınırda zaten. 10 ile başlıyorsanız örneğin belli bir süre sonra sınıra dayanıyor. Reddit ve Steam community bu problem ile dolu.
Hiç dıkkat etmedım oyun kasmaya basladıgı zaman acıp bakıyordum.
Oyun zaten VRAM'in hepsini kullandırtmıyor. Bende 7GB gösteriyor, bazen daha az. Doku kalitesi bayağı etkiliyor onu kısabilirsiniz. Ben tam sınırda olcak şekilde ayarladım ama yine de arada droplar yiyorum.Hiç dıkkat etmedım oyun kasmaya basladıgı zaman acıp bakıyordum.
Ben golgelerı kıstım sorun duzeldi benim.Oyun zaten VRAM'in hepsini kullandırtmıyor. Bende 7GB gösteriyor, bazen daha az. Doku kalitesi bayağı etkiliyor onu kısabilirsiniz. Ben tam sınırda olcak şekilde ayarladım ama yine de arada droplar yiyorum.
Uzun vade düşünenlerin uzak durması gerekiyor hele 12 cigolayt da var.
Bütçe zorlamasa direkt olarak RTX 5070 Ti düşünürdüm ama o biraz aşıyor. Beklersem RTX 5070 Ti düşünebilirim ama o zamanda Super serisi çıkar mı veya fiyatlar yükselir mi düşüncesi var aklımda.Uzun vade düşünenlerin uzak durması gerekiyor hele 12 cigolayt da var.
avkila.tech
Becerikli
- Makaleler
- 1
Benimkinden daha iyi. (470 8GB)
Yeni konular
-
Garantisi bitmiş HP Victus 16 hall sensörü iyi niyet kapsamında onarım yapılır mı?
- Dolapdereli Sabri
-
Bakım Çeşitli kişisel bakım ürünlerinde 750 TL'ye 150 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-
Elektronik Havit PJ235 Pro akıllı projeksiyon 2.999 TL!
- Fırsat Ekibi
-
-