Inno3D yorumlarım geliyor.
@Ayhan Dönmez hocam bendeki 2856 MHz @ 0.925 mV ve +2000 MHz VRAM yedi. Sıfır artifact ve crash. Fanı genelde %58-70 arasında çalıştırıyorum. Ghost of Tsushima FH6 gibi oyunlarda 68-73 derece arası.
Inno3D' nin bana göre sıkıntısı yok. Fanlar mesela çok ilginç ama çok kaliteli, yani %100 çalıştırıp deniyorum hiç ses yapmıyor. UV için NV-UV programını tavsiye ederim ve "override safe limit" ilk başta kapalı olsun daha sonra açsın. Her crash yediğinde -15 MHz saat hızı düşsün. VRAM bant genişliğinin FPS'ye etkisi saat hızından daha çok. Ben VRAM hızını 17.000 MHz görmeden rahat edemiyorum.
-15 düşürtecek olmasının sebebi ise Nvidia saat hızı boost algoritması artı ve eksi 15 MHz olarak işliyor.
Ben garantisini bozup macun değiştirdim ve sıcaklık 4-5 derece düştü.
Bir sonraki bakım ne zaman olur bilemem ama elimde Thermal Grizzly PhaseSheet var. Onu uygulayacağım.
Ayrıca Nvidia' nın hotspotu 105 Celcius'u aşmadığı sürece throttle olmuyor. FurMarkta maks 98 Celcius hotspot gördü. VRAM sıcaklığı ise Inno3D'de muazzam 78 dereceyi geçmedi FurMark'ta bile ki +2000 MHz OCye rağmen.
RAM OC gibi değil uygulaması 10 dakika, taş gibi stabil OC için her crash yediğinde -15 MHz düşüp geçeceksin.
Kullandığım macun Ayhan hocanın önerisi olan CyroFuze 7. Epey katı ama cerrahi eldiven giyip parmağımla yaydım. Zaten öyle katı ki pump out olana kadar herhalde bir 2 yıl geçer ve PhaseSheet'i kullanamadan satarım gibi.
Durumlar böyle. Hangisini alırsanız hayırlı olsun.