Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stalker

Çalışkan
Merhaba,

Yeni aldığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. Eğer monitörü anakarta takıp çalıştırırsam ekran kartı sürücüsü geliyor ama monitörü ekran kartına takarsam sürücü gelmiyor (Ekran kartı HWiNFO'da çalışmıyor olarak gözüküyor, verileri yok.) ve aygıt yöneticisinde "Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor. (Kod 12) Bu aygıtı kullanmak istiyorsanız bu sistemdeki diğer aygıtlardan birini devre dışı bırakmanız gerekecek" yazıyor.

Sistemim:
  • MSI X670E Tomahawk Wi-Fi
  • R7 7800X3D
  • RTX 5070 Ti Palit Gaming Pro,
  • MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+Gold
  • RAM'ler ise Kingston Beast RGB 32 GB DDR5 6000MT/s CL36 DIMM

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce BIOS güncelle ve sonra da BIOS'tan dahili GPU kapat.

Merhaba Recep bey, BIOS'um en güncel sürümde. Ayrıca BIOS üzerinden dahili iGPU disable ettim, sorun devam ediyor.

Daha ek bilgi:
Eski AM4 sistemime taktım 5600 var sistemde ve B550M HDV 650watt PSU var. Onda sorunsuz kuruldu sürücü.

Ayrıca eski ekran kartım olan RX 6600 XT'yi yeni kasaya taktım onda da aynı sorunu almadım çalıştı. PCI 5.0 yerine 4.0 sıfıra taktım ekran kartını sorun devam etti. Farklı driver sürümleri denedim hepsi aynı şekilde hata atıyor. 3 gündür bununla uğraşıyorum artık depresyona gireceğim :)

Evet çok fazla sayıda clear CMOS gerçekleştirdim. Hatta az önce tekrar denedim. En az 3 kere sıfır format gerçekleştirdim. Sonuç değişmedi.
  • MLD 1TB M600 Gen4 M.2 2280 SSD (7000 MB Okuma / 6400 MB Yazma
  • MSI MAG CoreLiquid M360 SIVI ISLEMCI SOGUTUCUSU
  • Kasa: MSI MAG Forge 320R AIRFLOW Temperli Cam 4x120mm ARGB Fan ATX Gaming
  • Samsung 27" Odyssey LS27CG552EUXUF 1ms 165Hz monitör
  • Apex Pro TKL ve Razer Viper V3 klavye mouse

Dosya Ekleri

• IMG_2489.webp
    IMG_2489.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 84
  • IMG_2490.webp
    IMG_2490.webp
    6 MB · Görüntüleme: 79
Sistemde eksik bir sürücü var PCI aygıtı olarak yazıyor. Onun donanım kimliğini paylaşır mısınız?

Bir de yonga seti sürücüsü yüklediniz mi?

Evet, siz dedikten sonra emin olmak adına tekrardan chipset kurulumu yaptım PCI cihazı kayboldu ama AMD GPIO controllerde uyarı var. Görselde onu da ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_2492.webp
    IMG_2492.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 61
  • IMG_2493.webp
    IMG_2493.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 70
Genel kısmındaki uyarı nedir?

Ayrıca yüklü NVIDIA sürücü sürümü nedir?

BIOS'tan PCI-e 16_2 portu varsa bunun ayarını Auto yerine 1X yapar mısın?

Böyle bir ayar yoksa diğer PCIe ayarlarını paylaşır mısın?

Son düzenleme: