RTX 5070 ti & Intel Ultra 7 265K sitem için kasa ve sıvı soğutma önerisi

rfkylmz

Gelişen
İlk defa sistem topluyorum. 2 haftalık bir araştırma sürecinden sonra aşağıdaki ürünleri aldım:
  • Intel ultra 7 265k
  • MSI RTX 5070 ti
  • MSI MB B860 Gaming Plus Wi-Fi ATX
  • TeamForce Vulcan 2x16 6000MHz DDR 5
  • WD Black sSN7100 1TB

(İşlemci seçimi konusundaki eleştirileri bilerek aldım, şimdiden söyleyeyim.)

Bilgisayar kasası ve sıvı soğutucu konusunda önerilerinizi bekliyorum.

Kasada power olacak, aydınlatma olacak, fanus modeller güzel görünüyor ama soğutma durumu nedir bilmiyorum.

Sıvı soğutma ise ışıklı olacak.

Bütçe olarak mümkünse en düşük fiyat olursa süper olacak.
Ekran kartı yetti zaten fiyat olarak .

Son düzenleyen: Moderatör:

Aigo 360mm sıvı soğutmalara bakabilirsin benim işlemcim R5 7500F ve 100'de 100 yükte bile uzun sürelerde 70 derecelerde falan geziyordu.

Kasa konusunu araştırdım fakat tam hakim olamadım. Bir kere bu anakart ve ekran kartı sığmama durumu var. Power ise kalite olarak hiç anlamadığım bir şey, sıvı soğutma boyut olarak sığacak mı.
Hepsinden en önemli sorun ise ben bunların montajını nasıl yapacağım, zor bir süreç beni bekliyor.

Kasada istemişsin kusura bakma hocam istersen benim kasamı yazabilirim benim de 5070 ekran kartım var ve içi gayet geniş.

Kasada istemişsin kusura bakma hocam istersen benim kasamı yazabilirim benim de 5070 ekran kartım var ve içi gayet geniş.

Benim kasa bu da ben alırken 4200 TL falandı ya çok zamlanmış.

Kasa olarak atx ise neden olmasın. Anakart atx çünkü.
Fanus modeller çok hoşuma gidiyor.
Özellikle power kalite konusu önemli diye düşünüyorum.
Tüm sistemin kaderi onun elinde sanki

Kasa olarak ATX ise neden olmasın. Anakart ATX çünkü.
Fanus modeller çok hoşuma gidiyor.
Özellikle Power kalite konusu önemli diye düşünüyorum.
Tüm sistemin kaderi onun elinde sanki

Attığım kasanın PSU'su gayet kaliteli bir PSU gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bizzat elektrik kesintisi kesilmeyen şehir olan Karabük'te denedim

Attığım kasanın PSU'su gayet kaliteli bir PSU gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bizzat elektrik kesintisi kesilmeyen şehir olan Karabük'te denedim
Birinci sıraya yazdım alternatif olarak.
Gösteriş olarak fanus modeller güzel görünsede, power olarak bu iyiyse, iyisini seçmek mantıklı olandır.
Önerin için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…