Benim kart sağdaki model. Kartıma OC yapınca soldakinin aynısı mı olacak? Soldakiden bir tık bile fazla OC olmuş olsun istemiyorum. OC Yapmalı mıyım? Nasıl yapacağım?
Benim kart sağdaki model. Kartıma OC yapınca soldakinin aynısı mı olacak? Soldakiden bir tık bile fazla OC olmuş olsun istemiyorum. OC Yapmalı mıyım? Nasıl yapacağım?
Soldaki kartla aranda fps farkı yoktur bile markanın oc yazıp sattığı kartla düzünün arasında 20 30mHz fark oluyor, illa ki oc yapacağım diyorsan msi afterburnerdan abartmadan 100 200mHz verebilirsin.
Eğer kartında Power limit ayarı varsa onu en yükseğe çek. Belleğe 3000 verip test edebilirsin, 5000 serisi 4000 serisine nazaran yüksek değerlerde bile stabil çalıştırıyor. Eğer stabil olmazsa 250 azaltarak stabil olana kadar düşebilirsin. Ondan sonra da saat hızına overclock yapman lazım. Core clock için 200MHz ile başlayabilirsin, eğer stabil olursa 30 artır, olmazsa 30 azaltarak stabil olana kadar bir değer bul.
Benim kart sağdaki model. Kartıma OC yapınca soldakinin aynısı mı olacak? Soldakiden bir tık bile fazla OC olmuş olsun istemiyorum. OC yapmalı mıyım? Nasıl yapacağım?
Overclock tavsiye etmem, 5070 Ti gibi güzel bir karta sahipsin, neden overclock yapıp sistemin stabilitesini bozasın ki? Ayrıca ekran kartına da zarar veriyor overclock işlemci.
3.2 GHz'e kadar OC yapılabilir ama önermem çünkü gerek yok ve verim çok düşecektir. 2.900 MHz ile 0.8-0.9 mV voltajda kullanabilirsin, hem epey OC olduğu gibi 5070 Ti çipler çok güzel undervolt olabiliyor. Stabiliteden korkma bir şey olmaz gidip 3.5 GHz'e ayarlama yani.
Bende slim modeli var. Mhz voltaj eğirisinde 0.960 volttan sonrasını düzleyerek 0.950 v grafikte 3045 mhzye gelecek şekilde ayarlıyorum. Bellek hızlarını da arttırıyorum tek tek fps değerlerine bakarak. 500, 500 artırarak bakabilirsin. Eğer ilgini çektiyse görsel de paylaşabilirim. GPU Tweak 3 kullanıyorum oc yapmak için