RTX 5070 Ti & R7 7800X3D & 16 GB mı yoksa RX 9070 XT & R7 9800X3D & 32 GB mı?

Bütçe
95.000 TL
Birisinde MSI Pro serisi anakart diğerinde Colorful var, BIOS profesörü değilsen bu anakartları alma. Biz kullandığımız sistemin birisinde MSI anakartı satıp Colorful aldık ama sadece EXPO profile 1 de kullanıyoruz fazla kurcalamıyoruz, MSI bu EXPO profile 1'e bile izin vermiyor bazen. Colorful anakartın BIOS'u hakkında da çok video yok sadece yüzeysel genel ayarları bulabilirsin. Crucial E100 SSD'yi de geçin Kioxia'ya da popüler bilinen serileri alın. Anakart ASUS'ya da Gigabyte, RAM de Patriot Venom CL30 ya da muadiline bakın CL değeri iyi olsun. @Ayhan Dönmez

İlk sistemi direkt eleyin, 2. sistemde ise anakart, GPU ve SSD düşük kalmış.

Oynamayı planladığım oyunlar Star Ciziten ve FiveM gibi oyunlar. Hangisini almak daha mantıklı? Daha iyi öneriler var ise onlara da açığım, bütçe 95k civarı.

Başka bir kullanım amacınız var mı? Bütçe ne kadar çıkar veya nerede kalırsa size uygun olur?

Son düzenleme:

Oyun için neden AMD öneriliyor hala, yetmiyor mu NVIDIA'nın çıkarttığı teknolojiler fikrinizi değiştirmek için, AMD hala FSR 4'ü yaymıyor.

Oyun için neden AMD öneriliyor hala, yetmiyor mu NVIDIA'nın çıkarttığı teknolojiler fikrinizi değiştirmek için, AMD hala FSR 4'ü yaymıyor.
İki modelin arasında 15 bin TL fark var. Sadece oyun amaçlı ise RX 9070 XT alıp 32 GB RAM ya da işlemci + anakartı daha iyi bir model alınabiliyor da ondan.

Bu bütçede toplama sistem çok daha mantıklı. Sistem ne için kullanılacak?

@michaelscofield & @LH44 hocalarım müsaitse güzel bir sistem çıkar.
Yukarıda saydığım oyunları oynamak için.

İlk sistemi direkt eleyin, 2. sistemde ise anakart, GPU ve SSD düşük kalmış.

Başka bir kullanım amacınız var mı? Nütçe ne kadar çıkar veya nerede kalırsa size uygun olur?
Hayır sadece oyun oynamak için kullanacağım. Bütçe 95K

Mesela bu videoda Nvidia için 5080 AMD içşn 9070 xt kullanılmış, FPS değerleri olarak Upscalingde ikiside 120 alıyor ve sonunda FSR'ın çok daha iyi olduğunu söylemiş.

Ben Linux kullanıyorum ve AMD Linux ile daha uyumlu. Nvidia'nın piyasadaki hakim pozisyonundan da hoşlanmıyorum. Nvidia alıp onun tekellik değirmenine su taşımak da istemediğim için kendimce misyonumu yerine getiriyorum.

Son düzenleme:
Yukarıda saydığım oyunları oynamak için.

Hayır sadece oyun oynamak için kullanacağım. Bütçe 95K

• R7 9700X
  • B850M Force
  • Patriot Viper Venom 1x16, 6000/30
  • Kingston KC3000 1TB
  • Ocypus Delta L36 ARGB V2 360mm
  • High Power Performance FS 850W

Burası 48.300 TL tutuyor, RX 9070 XT ve bir tane daha RAM için bütçe yetiyor.
RTX 5070 Ti, 1-2 hafta öncesine kadar Vatan Bilgisayar'da 42'ye düşüyordu, öyle bir fırsat yakalarsanız RAM ile beraber 101-102.000 TL tutar.
R7 9700X'i yüksek çözünürlükte oynayacağınızı varsayarak ekledim, 1080p takılacaksanız R7 7800X3D de olabilir.
Anakart tarafında 2.000 TL kadar ucuza B850M-K bulunuyor, bunu da belirteyim.

5070 Ti bence net.

Genelde yaşanmıyor. NVIDIA'ya göre daha sık yaşanıyor diyebilirsiniz.

Tam tersi genelde forumlarda tam tersini görüyorum. Ben ama sorun yaşama ihtimali gene de düşük. O kadar para verdikten sonra da o risk alınmaz AMD kulanan arkadaşımda var performanstan hiç memnun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…