Evet saf güçte RX 9070 XT daha güçlü. Tercih sizin. Ama toplama yapabilrseniz belki daha uyguna gelebilir.Sanırım saf güçte 9700 XT daha iyi. Birde RAM'inin daha fazla olduğu için o tarafa daha sıcak bakıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 95.000 TL
Birisinde MSI Pro serisi anakart diğerinde Colorful var, BIOS profesörü değilsen bu anakartları alma. Biz kullandığımız sistemin birisinde MSI anakartı satıp Colorful aldık ama sadece EXPO profile 1 de kullanıyoruz fazla kurcalamıyoruz, MSI bu EXPO profile 1'e bile izin vermiyor bazen. Colorful anakartın BIOS'u hakkında da çok video yok sadece yüzeysel genel ayarları bulabilirsin. Crucial E100 SSD'yi de geçin Kioxia'ya da popüler bilinen serileri alın. Anakart ASUS'ya da Gigabyte, RAM de Patriot Venom CL30 ya da muadiline bakın CL değeri iyi olsun. @Ayhan Dönmez 
Merhaba,
![]()
Sinerji Cache XFX Radeon RX9070XT Swift 16GB Ryzen 7 7800X3D 32GB DDR5 1TB NVMe M.2 SSD OEM PAKET
Sinerji Cache XFX Radeon RX9070XT Swift 16GB Ryzen 7 7800X3D 32GB DDR5 1TB NVMe M.2 SSD OEM PAKET fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Bu sistem 9800X3D özelleştirmesi ile olacak.
![]()
Azimut - incehesap.com
Azimut fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıklawww.incehesap.com
Bu sistemde SSD 1 TB olacak.
Oynamayı planladığım oyunlar Star Ciziten ve FiveM gibi oyunlar. Hangisini almak daha mantıklı? Daha iyi öneriler var ise onlara da açığım, bütçe 95k civarı.
İlk sistemi direkt eleyin, 2. sistemde ise anakart, GPU ve SSD düşük kalmış.
Oynamayı planladığım oyunlar Star Ciziten ve FiveM gibi oyunlar. Hangisini almak daha mantıklı? Daha iyi öneriler var ise onlara da açığım, bütçe 95k civarı.
Başka bir kullanım amacınız var mı? Bütçe ne kadar çıkar veya nerede kalırsa size uygun olur?
Son düzenleme:
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
Render ve yayın gibi oyun dışı işlemler yapıyorsanız RTX 5070 Ti daha mantıklı. Amaç sadece oyunsa 9800X3D ve 32 GB avantajıyla RX 9070 XT derim. Çünkü o sisteme mutlak surette RAM takviyesi yapmanız gerekecek. Özellikle şu RAM kıtlığında 16 GB RAM bence riskli bir seçim.
Oyun için neden AMD öneriliyor hala, yetmiyor mu NVIDIA'nın çıkarttığı teknolojiler fikrinizi değiştirmek için, AMD hala FSR 4'ü yaymıyor.
Ege Taşkın
Çalışkan
İki modelin arasında 15 bin TL fark var. Sadece oyun amaçlı ise RX 9070 XT alıp 32 GB RAM ya da işlemci + anakartı daha iyi bir model alınabiliyor da ondan.Oyun için neden AMD öneriliyor hala, yetmiyor mu NVIDIA'nın çıkarttığı teknolojiler fikrinizi değiştirmek için, AMD hala FSR 4'ü yaymıyor.
Yukarıda saydığım oyunları oynamak için.Bu bütçede toplama sistem çok daha mantıklı. Sistem ne için kullanılacak?
@michaelscofield & @LH44 hocalarım müsaitse güzel bir sistem çıkar.
Hayır sadece oyun oynamak için kullanacağım. Bütçe 95Kİlk sistemi direkt eleyin, 2. sistemde ise anakart, GPU ve SSD düşük kalmış.
Başka bir kullanım amacınız var mı? Nütçe ne kadar çıkar veya nerede kalırsa size uygun olur?
Oyun için neden AMD öneriliyor hala, yetmiyor mu NVIDIA'nın çıkarttığı teknolojiler fikrinizi değiştirmek için, AMD hala FSR 4'ü yaymıyor.
Mesela bu videoda Nvidia için 5080 AMD içşn 9070 xt kullanılmış, FPS değerleri olarak Upscalingde ikiside 120 alıyor ve sonunda FSR'ın çok daha iyi olduğunu söylemiş.
Ben Linux kullanıyorum ve AMD Linux ile daha uyumlu. Nvidia'nın piyasadaki hakim pozisyonundan da hoşlanmıyorum. Nvidia alıp onun tekellik değirmenine su taşımak da istemediğim için kendimce misyonumu yerine getiriyorum.Oyun için neden AMD öneriliyor hala, yetmiyor mu NVIDIA'nın çıkarttığı teknolojiler fikrinizi değiştirmek için, AMD hala FSR 4'ü yaymıyor.
Son düzenleme:
SHERLOCKED
Başarılı
Genelde yaşanmıyor. NVIDIA'ya göre daha sık yaşanıyor diyebilirsiniz.AMD ekran kartı insanlar sorun yaşıyor genelde. NVIDIA gelen ozellikler vs işine yarayacaktir.
Yukarıda saydığım oyunları oynamak için.
Hayır sadece oyun oynamak için kullanacağım. Bütçe 95K
- R7 9700X
- B850M Force
- Patriot Viper Venom 1x16, 6000/30
- Kingston KC3000 1TB
- Ocypus Delta L36 ARGB V2 360mm
- High Power Performance FS 850W
Burası 48.300 TL tutuyor, RX 9070 XT ve bir tane daha RAM için bütçe yetiyor.
RTX 5070 Ti, 1-2 hafta öncesine kadar Vatan Bilgisayar'da 42'ye düşüyordu, öyle bir fırsat yakalarsanız RAM ile beraber 101-102.000 TL tutar.
R7 9700X'i yüksek çözünürlükte oynayacağınızı varsayarak ekledim, 1080p takılacaksanız R7 7800X3D de olabilir.
Anakart tarafında 2.000 TL kadar ucuza B850M-K bulunuyor, bunu da belirteyim.
Ardasan
Becerikli
5070 Ti bence net.
Tam tersi genelde forumlarda tam tersini görüyorum. Ben ama sorun yaşama ihtimali gene de düşük. O kadar para verdikten sonra da o risk alınmaz AMD kulanan arkadaşımda var performanstan hiç memnun değil.
Genelde yaşanmıyor. NVIDIA'ya göre daha sık yaşanıyor diyebilirsiniz.
Tam tersi genelde forumlarda tam tersini görüyorum. Ben ama sorun yaşama ihtimali gene de düşük. O kadar para verdikten sonra da o risk alınmaz AMD kulanan arkadaşımda var performanstan hiç memnun değil.
Yeni konular
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-