RTX 5070 Ti & R7 7800X3D & 16 GB mı yoksa RX 9070 XT & R7 9800X3D & 32 GB mı?

Bütçe
95.000 TL
2K'da oynayacağım ve bu sistemi alacağıma attığım 32 gblı sistemi alırım hem işlemcisi çok daha iyi hemde daha ucuz. Bana hiç mantıklı gelmedi attığınız sistem.

Tam tersi genelde forumlarda tam tersini görüyorum.

Ne tam tersi? NVIDIA daha mı sorunlu? Mesajımı bir daha okumanızı öneririm.

AMD kulanan arkadaşımda var performanstan hiç memnun değil.

Performansından memnun değilse almasaymış? Kartın performansı belli testlerde. Harici bir sorun varsa orası başka.

2K'da oynayacağım ve bu sistemi alacağıma attığım 32 GB'lı sistemi alırım hem işlemcisi çok daha iyi hem de daha ucuz. Bana hiç mantıklı gelmedi attığınız sistem.

Kalitesiz parçalarla 32 GB bir sistem alabilirsiniz. Sizin tercihiniz. Size neden 9700X koyduğunu açıklamış aslında ama bilgi eksikliği var sanırım. 9800X3D daha çok işlemci(cache) ağırlıklı oyunlarda üstünlük sağlıyor. 2K'da fark dramatik ölçüde azalıyor. Yani gayet de mantıklı bir sistem.

Son düzenleme:
Saydığım oyunların işlemci ağırlıkı oyunlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kalitesiz parçalar olarak dediğiniz şeyler tam olarak ne açarmısınız?

Ben Linux kullanıyorum ve AMD Linux ile daha uyumlu. NVIDIA'nın piyasadaki hakim pozisyonundan da hoşlanmıyorum. NVIDIA alıp onun tekellik değirmenine su taşımak da istemediğim için kendimce misyonumu yerine getiriyorum.

Senin misyonun seni ilgilendirir, adama niye müdahale ediyorsun ki NVIDIA'dan hoşlanmıyon diye. Bu cevabı vermek yerine aradaki fiyat farkına göre düşündüm desen daha mantıklıydı benim için çünkü ben fiyat dışında yorum yaptım.

Saydığım oyunların işlemci ağırlıkı oyunlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kalitesiz parçalar olarak dediğiniz şeyler tam olarak ne açar mısınız?

O kısmı okumamışım. O zaman 3D tercih etmek sizin seçiminiz. Anakartı kötü, RAM'leri muhtemelen Micron. Sıvı soğutma 240mm 9800X3D'ye yetmeme riski var.

O kısmı okumamışım. O zaman 3D tercih etmek sizin seçiminiz. Anakartı kötü, RAM'leri muhtemelen Micron. Sıvı soğutma 240mm 9800X3D'ye yetmeme riski var.
Hocam anakartın kötü olmasının ne önemi var ki? Sonuçta fps'e bir etkisi yok ve ileri de arttırırsam sadece ek ssd takviyesi yaparım onun içinde slot mevcut. Ram konusunda da yine aynı şekilde fpsi bir etkisi var mı? Bir sorun çıkarırsa garantiye yollarım sonuçta

Onu yazmayı unuttum. Ayrıca ben müdahale etmedim. Fikrimi belirttim. TDK sözlüğüne bakıp fikirle müdahale arasındaki farkı idrak edebilirsin. Konudaki ilk mesajıma bakarsan oyun harici kullanım için de Nvidia tavsiye ettiğimi görebilirsin. Nvidia alma gibi bir kelam mı etmişim ki müdahale ettiğimi söylüyorsun? Biraz mantık!

MSI'ın BIOS'u kötü. İleride SSD takmak istersen 1 tane takabilirsin.

MSI'ın BIOS'u kötü. İleride SSD takmak istersen 1 tane takabilirsin.
1 taneden fazla ihtiyacım olmaz zaten. Takarsamda 2TBlık takarım. BİOS'un kötü olması bana hiç bir şey ifade etmiyor ki. 7 yıldır bilgisayar kullanıyorum toplasan 10 kere biosa girmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…